View Single Post
Old 16-09-2011, 01:40 AM   #6
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: Renderovani fajl mnogo slabiji nego projektni???

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
@nikolaivanic
Ovo je malo podrugljivo, cini mi se. Pricam o kraju lanca na master kanalu i o koriscenju limitera da se smire pikovi. Procitaj MOLIM TE par postova unazad, pa onda ovako nastupaj.
@psionic... mislis ovo?

Quote:
Nesto ti tu nisi najbolje skontao... Kompresor ne mora da ubije visoke, isto tako limiter ne radi samo odsecajuci vrhove. To radi kada ne stavis nista na master. Radi ono sto mu zadas da radi, kao i kompresoru (pogledaj npr voxengo limiter - ima nekoliko algoritama za limiting, ukljucujuci tu i clipping)
??? Samo pokusavam da razbistrim sta to nisam skontao

Quote:
Na kraju si i ti dodao limiter ? Cemu, ako on samo sece pik tj klipuje, pa to ce isto da se desi i bez njega... Ne kapiram koja mu je onda tu uloga...
on je zadnja brana pred digitalni kliping... i za jos koji db pojacava zvuk. Algoritam limitera u programu (ili hardverski) daje lepsi oblik odsecene krive signala nego DA ili AD converteri u klipingu ili neki zbunjeni program koji ne zna sta da radi sa +1db...

Quote:
Sta da ti kazem - skroz si u pravu. Ako ne citas moje postove i vadis recenice iz konteksta komentarisuci ih netacnim stavovima, onda nemam sta da dodam. Mozes i rucno da crtas waveforme za stringse, ali je mnogo lakse uzeti gotove iz banke. Nemam nameru da ti drzim lekcije i ukazujem na (ocigledne) nedostatke i greske tvog - kompresor pristupa, jer tako se to radi, jelte - tako bar kazu u SoSu. A oni su mnogo pametniji od mene...

Imas na compu ikonu... nije vazno dal pise limiter ili dusko dugousko na njoj, ako smanjuje dinamiku bez odsecanja vrhova onda je unutra algoritam kompresora. Ako + odseca vrhove onda ima i algoritam limitera. Ako ima eq, onda ima i taj algoritam... itd. (napr wave hummer...)

Quote:
Moj savet - uzmi malo pa sam eksperimentisi sa plaginovima, dosta se razlikuju ponekad od OTBa i ne vaze ista pravila kao za OTB miksanje. Batali teoretisanje sa polovicnim poznavanjem onoga sa cime radis.
UFFF... ma ne brini, one formule sam izmislio

Quote:
@ostali
Probajte sami sta vam lezi, ali imajte na umu da rad OTB i ITB nije uvek jedno te isto !
ISTINA!

Last edited by nikolaivanic; 16-09-2011 at 01:55 AM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote