@nikolaivanic
Quote:
Originally Posted by nikolaivanic
Pa cime smanjujes dinamiku ako limiter samo regulise pikove?
...
To je onda neki kompresor prerusen u limiter?
|
Ovo je malo podrugljivo, cini mi se. Pricam o kraju lanca na master kanalu i o koriscenju limitera da se smire pikovi. Procitaj MOLIM TE par postova unazad, pa onda ovako nastupaj.
Quote:
Originally Posted by nikolaivanic
U prvom postu ja sam predlozio dva kompresora (drugi uz jaku kompresiju dodatno zaobljuje vrhove da bi odsecanja od strane limitera bila sto manja) i limiter...
|
Na kraju si i ti dodao limiter ? Cemu, ako on samo sece pik tj klipuje, pa to ce isto da se desi i bez njega... Ne kapiram koja mu je onda tu uloga...
Sta da ti kazem - skroz si u pravu. Ako ne citas moje postove i vadis recenice iz konteksta komentarisuci ih netacnim stavovima, onda nemam sta da dodam. Mozes i rucno da crtas waveforme za stringse, ali je mnogo lakse uzeti gotove iz banke. Nemam nameru da ti drzim lekcije i ukazujem na (ocigledne) nedostatke i greske tvog - kompresor pristupa, jer tako se to radi, jelte - tako bar kazu u SoSu. A oni su mnogo pametniji od mene...
Moj savet - uzmi malo pa sam eksperimentisi sa plaginovima, dosta se razlikuju ponekad od OTBa i ne vaze ista pravila kao za OTB miksanje. Batali teoretisanje sa polovicnim poznavanjem onoga sa cime radis.
@ostali
Probajte sami sta vam lezi, ali imajte na umu da rad OTB i ITB nije uvek jedno te isto !