Ok, shvatam sta zelis da kazes, promene su neznatne, ali se cuju ako znas da slusas... Ali pogledaj opet video klip. Ocekujes da cujes VA i cujes VA. A ustvari je BA kada zazmuris ? Vidis sta kaze covek: koliko god puta da preslusas iako znas o cemu se radi, bivas prevaren
Ok, salu na stranu, ovo je ekstremni primer, slazem se... Uglavnom i ne gledam sa cime radim, bar se trudim... Narocito kada radim EQ, zazmurim pa preslusam sta sam uradio, bas da se ne bih tripovao da sam digao bas npr, a ustvari nisam nista cujno dobio, samo zato sto je pot malkice odvrnut.
I mene zanima isto ovo sto je Artur napisao - i drugo - da li se uopste
bilo kakvom sinhronizacijom mogu izbeci ti jitteri i izoblicenja ?
U "svetu racunara", postoji nesto sto se zove CRC i sluzi za proveru poslatog signala. Ako se desi neka promena u digitalnom domenu, CRC checksum se menja i uredjaj prijavljuje gresku u transportu signala. Da li slicno postoji i u ovim standardima ?
Nisam vezivao vise od 2-3 sprave digitalnim vezama - uglavnom opticki 8 kanalni ADAT i 2 kanalno SP-DIF... Ja licno u tim slucajevima nisam cuo da se nesto znacajno menja promenom kablova. Ali to je samo veza dva uredjaja. Inace cujni problem koje sam ja imao prilike da zapazim je zujanje u pozadini koje se cuje kao mobilni ili modem... Nemam pojma da li je to nastalo u oblasti digitalnog, ili je neki digitalni signal jednostavno usao u analognu vezu koja je bila lose oklopljena...