View Single Post
Old 14-09-2011, 12:43 PM   #65
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Skrillex - (relativno) Novo ime na sceni...

Koliko znam, pesmu ne mixa SSL, Neve, outboard, itd nego ljudi. To je izgleda ovde nepoznata koncepcija posto vidim da se toliko insistira na "kojoj opremi i u kojem studiju je mixano". Sledece je pridavanje prevelike vaznosti samom procesu mixanja kao da je u tome otprilike 90% sounda iako je sasvim suprotno. Slicne predrasude vladaju i kad je mastering u pitanju - kao da je to deo gde ce sve da procveta.

Surfer, tvoja koncepcija o tome da je "neko" sve ljude ubedio u to da se, kad je ITB u pitanju, ne moze nista fakticki uraditi. Znaci, ljudi su pogresnog uverenja da je kompletan softver sarena laza na cemu ne moze maltene nista da se uradi. Zasto ne preispitas sebe da li je tebe neko ubedio da jedino gde moze "nesto" da se uradi je studio gde su ulozeni milioni? Mislim da je to koncepcija koja ne pije vode jer dokaza je, u danasnje vreme, na svakom cosku... Negde mi je i jasan takav stav, jer neko ko je potrosio tolike pare na izgradnju studija (koje licno i sam volim da vidim) tesko prihvata da postoji i alternativa koja moze dati iste rezultate jer su glavni faktor uvek bili ljudi, a ne sprave i budzeti.
Everbeatz is offline   Reply With Quote