Quote:
Originally Posted by psionic
Pa sad, ovo i nije najbolji primer... Bolji traktor ipak znaci bolje uslove za rad - opipljivi, realni boljitak, nije nikakva iluzija. Nije isto kada za 1000 din npr gulis dupe na tvrdoj stolici kroz koju vire federi i cepaju ti guzicu i pantalone i za iste te pare sedis u koznom sedistu koje jos niko sem tebe nije ni posteno "uprdeo"
|
Nisam ja rekao da to nije nekakav realni boljitak, ama od tog sica traktorista ne mo?' da kupi deci veću količinu kifli i jogurta. ?ta ga znam, to valjda ona trunka humanosti koja je jo? ostala u meni smatra da je bolje ulagati u proizvođače hrane nego u proizvođače ma?ina.
Quote:
Originally Posted by psionic
A apropo naslova... Sta TEK radi outboard hardvare izgled sa zvukom vs nacrtanog VSTa, iako oba imaju procesor kao centralni deo ? (valjda smo se od 2008 do sada svi opismenili da vrsta CPUa ne utice na izlazni rezultat nekog algoritma) 
|
E, pre par meseci sam zavr?io jednu vi?emesečnu tezgu sa Habićem. I pre miksa odlučimo da pousnimavamo sav synth outboard (Motif Rack XS, AKAI S3000, Virus Polar, Roland JV2080 Rack). I kao, sve ?ta mo?e digitalnim protokolom - digitalno. Lele majko, kad je krenula igranka sa SPDIF kablovima

Ono: promeni? kabl - ko da si promenio sintisajzer.
Da ne pričam o miksu (hardverski loopback u PT HD). Optika, SPDIF I AES/EBU - tri zvuka koja nemaju blage veze jedan sa drugim. I alternativni kablovi (za sve tri varijante) koji ZVUČE potpuno drugačije. U jednom trenutku sam rekao: "jebote, bolje da bouncujemo, bar ćemo imati manje dilema u ?ivotu". Tako da (onako iskustveno) nije
sve u algoritmima.
Sad, ?ta je ZAISTA BOLJE??? Ono ?to se tebi sviđa, pa po kom god kriterijumu da si ga birao (zvučnom, vizuelnom, finansijskom)

Nevolja je samo ?to po forumima ljudi uglavnom čitaju
tuđa iskustva sa (recimo) hardverom, pa onda tra?e
bilo ?ta ?to na bilo koji način liči na taj hardver sve misleći da će im rezultati odjednom biti mnogo bolji. I ?to često ubede sami sebe da su im rezultati
zaista bolji. Ali ?to ka?e Boki (i u pravu je): ako je to cena da se oseća? kao čovek - super! Nevolja je ?to
hype za novom spravom (makar i virtuelnom) traje isto koliko i nova frizura kod depresivne ?ene. I svaki novi
hype mora da se plati ispočetka. Makar i kroz jurnjavu za torrentima, tra?enje stabilne ozračene verzije, trtmrt... Civilizacijska stvar, jebiga.
Pozdrav,
Vasa