View Single Post
Old 13-09-2011, 10:48 AM   #1
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Sugestije za sljedeci korak

Imam sljedeće:
- Presonus FP10
- Neumann V472-2; 2 ch preamp (lijepo zaobljuje sound, a kada ga se napr?i lijepo dodaje harmoničke distorzije)
- Tascam 246 (stari portastudijo kojeg koristim bez kazetice jer onda dodaje previ?e ?uma, samo preampove, slično rade kao i Neumann samo drugačije pumpaju kada ih se nabije)
- Proart Verb; stari (pre)jeftin reverb za neprirodni ambijent i efekt
- Digitech IPS33 Pitchshifter; jo? jedna super starudija
- FMR RNC kompresor
- Shure 58
- Sennheiser 431
- AKG 310
- AKG 451b/stereo
- Dynaudio BM6A
- plugins: ADverb, Waves2500, Drumagog 5, FabFilter bundle, Guitar rig 4, Izotope (Ozone 4, Trash, Spectron), PSP Vintage Warmer, Lexicon PCM bundle, Softube FET Compressor, Tubetech CL 1B
+ nekolicina VSTi

uvijek sam u mogućnosti posuditi jo? koju 57/58 ili ne?to za kick/bass tipa D112.

buđet 1000-2000 dolara.

radi se uglavnom o agresivnoj rock/alter glazbi.
?to mislite, gdje bi trebao graditi dalje za bolji/br?i/efikasniji/lak?i/ljep?i rad i zvuk?
ne?to za svestrane izvore zvuka, a da ima koloraciju u smislu bujnosti i glatkoće po?to Neumann i Tascam preampovi su dosta o?tri kada ih se nakuri.
gledam na neke od kompresora: distresor, overstayer.
dalje gledam ne?to od preampova: BAE Neve 1073 (prelazi mi buđet ali j*biga, budem upao u dugove ), Vintech x73. ili ne?to sa lampom.
i gledam mo?da LDC za vokale, drum room i sve ?to treba biti detaljno i veliko.
uglavnom, po?to se radi o agresivnoj glazbi moram biti dosta pa?ljiv sa visokim frekvencijama po?to mi nakon ga?enja sa preampovima i kompresijom one budu be?ivotne. RNC mi tu dosta poma?e jer mu je kompresija transparentna te malo dira u visoke, čak i kod jake kompresije. mi?ljenja sam da bi mi za to najbolje pomogla traka ali to mi za sada ne dolazi u obzir. znate i sami za?to...
tomo is offline   Reply With Quote