View Single Post
Old 06-09-2011, 09:11 AM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: mali monitori za malu sobu?

Ne znam gde si naleteo na taj podatak o frekventnom odzivu...???
Ah, da evo vidim, to je "Amplifier freq. responce"...
Evo ti zvanican sajt...

Sa druge strane, nemoj se previse opterecivati specifikacijama, ima milion zvucnika koji rade u velikom freq-odzivu, to je za mene potpuno irelevantan podatak jer mi je bitnije KAKO rade u tom odzivu!

Postoje "planovi" u mix-u... I na vecini novih jeftinih monitora ces vrlo tesko raditi sa planovima, jer su svi "in the face",vestacki napucani da izazovu zadivljenje u radnji i to je to...

Ove zvucnike odlicno poznajem, proizvode se jos od ranih devedesetih ili kad vec, u svakom slucaju preko 20 godina. Imas dve varijante, jedna je sa XLR ulazima Fostex 6301BX i skuplja je a druga je samo nebalansiran jack - Fostex 6301B i komad kosta oko 240€ NOV!

Dakle ovo je jedan ozbiljan mali monitor, nije nasminkano hi-fi kinesko jeftino smece (kao vecina nabrojanih) i ni cena mu nije neozbiljna. Izuzetno kvalitetno i robusno je napravljen i zato sve zajedno toliko kosta. Bez uvrede, ali Alesis,M-audio ili Krk (te jeftine 3-jke i 5-ice,usb-ovo-ono) jednostavno nisu za poredjenje sa ovim monitorom. Oni imaju lep dizajn, plave diode i tako, ali se tu sve pohvale o istima zavrsavaju, doduse i kostaju manje od Fostexa, pa je i to negde korektno...

Sve zavisi koliko ti je bitno, ako zaradjujes razmisli, ako ti je hobi, potrosi sto manje para... Uzmi sluske...

Last edited by Bockie; 06-09-2011 at 09:25 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote