05-09-2011, 06:08 PM
|
|
Senior Member
|
Re: Mala (velika?) soba
Ovako izgleda sad...
Ima jos dosta posla , fali puno lajsni i rada na detaljima, nekoliko apsorbera u sobi za slusanje a i planirano je jos toliko 2qrd drvenih difuzera.
Medjutim, cilj mi je bio da napravim funkcionalan i udoban prostor u kome mogu da radim svoju muziku .....tako da sam morao da prevazidjem nesvrsishodno uzivanje u gradnji i prostor privedem nameni......momentalno.

Novi lepotan.....nasao me kad sam se najmanje nadao.   

Nemacki e-bay...  
malo zapadna(Siemens , Seinhaiser) malo istocna (RFZ.iznenadjenje dana) tehnologija , sve u svemu mnoooogo kraktera i muzikalnosi za prihvatljivu cenu.

Nedovrseni apsorberi....fali par lajsni i mozda letvice da ih ozive.

Premier Elite (breza) iz 76....soba ima dovoljno SC-a , tako da nema divljanja u basovima, par zidova jos uvek nije skroz zavrseno zbog nedostatka materijala........planirano nekoliko 2qrd difuzera.

Apsorber preko koga je ni manje ni vise mahagoni koji je pored ulaznih vrata stajao 30 godina.Te daske su neverovatno izdrzljive , malo hoblovanja i izgledale su kao nove.

Na levom zidu sam p[lanirao barem dva 2d difuzera na mestu prvih refleksija, a i uglovi placu za par SC-a,jer na tim mestima bas poprilicno divlja.

Fotelja umesto stolice.....komp je u trecoj prostoriji tako da nema odvratnog , izludjujuceg zujanja kulera.

Levi "difuzer" je radjen na pocetku , kada sam jos uvek imao energije za takve poduhvate.....mislim da je u potpunosti ispostovana Bogijeva sequenca osim sto sam smanjio apsorbcione praznine izmedju letvi.....tj njegove vrednosti delio sa 4(ili nesto slicno).
To sam uradio iz 2 razloga......
1.nisam ni planirao takav difuzer , ali kada sam nasao letve od 4cmm kontao sam da je bolje da ih malo razbacam negoli zbijem
2.zeleo sam da smanjim apsorbcione povrsine , obzirom da u tom prostoru imam 4 jako velika SC-a.

Last edited by sasaristic; 05-09-2011 at 08:59 PM.
|
|
|