05-09-2011, 05:28 PM
|
|
Senior Member
|
Re: Mala (velika?) soba
Ok......evo posel 9 meseci "kampanjskog", ali jakooo teskog rada gde sam stigao.
Ovako sam zatekao
Garaza (vidi se samo prozor) i nadstresnica tj. deo krova koji je natkrivao......... to mi je i dalo ideju da na tom mestu dogradim krov i sa jos 2 zida dobijem jos 20m2.

Konstrukcija (.....(suva gradnja), radili smo ja i kum(na slici) i jos par prijatelja...... iskoristeno je dosta materijala koji sam imao (metalna konstrukcija koja nosi pod je radjena od kraksni za prevoz stakla).
Na slici deluje kao da je prolece , ali radjeno je u decembru (mozda januar) i otprilike smo uhvatili nekih 10 neverovatno lepih dana za to doba, i uspeli da zavrsimo pre snega koji nas je bukvalno zatekao na krovu.Dobro je sto kum i ja nismo navukli tuberkolozu obzirom da smo zadnje rupe na krovu krpili po snegu sa jaknama "obogacenim" za par litara vode.

Prostor smo zatvorili OSB plocama , i na kraju je to izgledalo kao na slici iznad.

Posto je ideja bila da se nova prostorija objedini sa postojecom garazom , izbili smo rupu 2,4 x2m.Tu sam predvideo staklena 4tvorodelna vrata koja bih po potrebi otvarao i zatvarao u celosti.

Rigips ploce a ispod 15cm kamene vune i prvi veliki SC gore desno, dubok je oko 60-70 cm a sirok isto toliko.

Ono sto sam izbegavao i odlagao za neko bolje vreme, kao i vecinu stvari, uradio sam u trenutku potpunog odsustva razuma i osecaja za realnost. Macolom sam sam razbio betonsku plocu poda i sutradan doveo 2 hajduka koji su mi za 60 eur iskopali rupu duboku 90cm , koju sam prokopao sam sa ortakom za jos nekih 15-20.Rezultat...od 205 cm visine plafona .skoro 3m.......  

Da samznao da ce odvoz zemlje i suta da me kosta 3x vise od kopanja........ok..uradio bih isto ali uz los osecaj u stomaku.Gomila koja se vidi na slici se praznila i punila najmanje tri puta.Odnos utabane i rastresene zemlje je prosto neverovatan, obzirom da je prostorija 4,5 x 5.5m.

Temelj , inace skoro jos malo pa potkopan je ozidan ciglama i betonom.Inace u startu sam zeleo sto vise prirodnih materijala na povrsinama koje nece biti u apsorberima....cigla....drvo.........staklo.Na kraju se to ispostavilo kao ,pun pogodak .meni se zapravo posle lakiranog drveta najvise svidjaju refleksije od stare pecene cigle.A o atmosferi i ukupnom ugodjaju je glupo i pricati.

Apsorberi u delu sobe za slusanje koji takodje nisu planirani zbog nedostatka novca (koji je paralelno nestajao i na nemackom (e-bay)

Konacno nesto sto je asociralo na pocetak kraja.....brodski pod, koji sam cekao najmanje 2 meseca .Stavljene su i tapete koje ce se na kraju videti samo delimicno , jer sam na tom zidu planirao boxove za gitare.A da.delimicno se vide i vrata koja su 8 godina cekala da budu stavljena(ostala iz nekog posla sa italijanskim proizvodjacem i kostala oko 1000 eur... prvi znaci glamura kojim ce prostor da obiluje )
|
|
|