Quote:
Originally Posted by Uroš_86
Meni je povezan monitor sa interfejsom preko običnog činč kabla i baš me zanima preko kojeg kabla su vama povezani monitori sa karticom,jer mislim da je problem u tom činč kablu. Mada sam probao i rezervni činč kabl koji mi je došo,ali ništa se ne menja.
Ja nisam proveravao monitore na drugi stereo izvor za sada (jer nemam "taj" izvor). A interfejs nema regulaciju za -10db (a ima je Sonar i tamo je podešeno na opciju dim solo gain: -12db,ali to nema veze s tim).
Tvoje pitanje koliko poznajem karticu (tj. interfejs),znam sve njegove karakteristike.
A moji monitori ne mogu da se povežu sa integrisanom zvučnom,jer nemaju taj izlaz.
|
Kao sto vidis, promenom kablova nista se nije promenilo. =
kabl nije uzrok
Potrebno je ustanoviti da li monitori rade ok na chinchu. Prikljuci ih na bilo sta, ne na comp vec na stereo mp3 player, tjuner, kasetas, stereo liniju (izlaz za kasetofon), video player ili sl( ako nemas idi kod komsije, 5 minuta posla). Moraju da rade korektno ako su ispravni.
Kupovina novih, bilo kojih kablova je besmislena ukoliko na analog ulazu monitori ne rade dobro. To znaci da ih reklamiras i da nosis u servis na popravku ili da ih zamene.
Ako utvrdis da su monitori ispravni (sviraju preko chincha na drugim uredjajima) a ne rade na compu onda ti kartica nije u redu ili nije pravilno podesena. posto je radila ok na pocetku, a ukoliko su monitori ispravni onda je kartica neispravna i reklamiraj je ako je u garanciji.
Za probu integrisane audio karte postoji adapter stereo 3,5 u 2xchinch, nabavi ga ili napravi (neki prijatelj sa lemilicom ili majstor za elektroniku) pa probaj i preko nje.
ps. Nivo na izlaznom busu u sonaru treba da bude max do 0db (napr da vrti oko -2/3db na maximumu, da ne ulazi u crveno)
Takodje na Vu metru kartice na izlazu bi trebalo da bude slicno.
ps2. Poznajes li nekog majstora za elektroniku? Mozda bi ti on lakse pomogao na licu mesta. O kablovima ne razmisljaj...