View Single Post
Old 03-09-2011, 08:00 PM   #7
Uro?_86
Member

Uro?_86's Avatar

Default Re: Problem: jačina zvuka

PozZ i tebi "nikolaivanic"!

Meni je povezan monitor sa interfejsom preko običnog činč kabla i baš me zanima preko kojeg kabla su vama povezani monitori sa karticom,jer mislim da je problem u tom činč kablu. Mada sam probao i rezervni činč kabl koji mi je došo,ali ništa se ne menja.
Na monitore imam opciju za "coaxial" i "optical" kabl,pa planiram da uzmem ovo prvo,a čuo sam da su najskupli i najbolji od "Mogami" i pomenutog "Klotz".
Danas sam direktno od proizvođača "cakewalk by Roland" i njhovog tima za podršku dobio njihov odgovor u vezi mog problema pa ću postaviti da vidite šta oni kažu.

(moje pitanje)

Subject: problem with volume
Question: I have cakewalk MA-15D monitors conected in cakewalk UA-25 EX interface and after a month of using my volume level dropped by 50%. I tried reinstalling the program that came with the interface, but nothing has changed. I need yours help!

(njihov odgovor)

Hello Uros,

The first thing to check is to see if the headphone output has also dropped. Next would be to connect the speakers to another computer or some other audio device like an iPod and see if this also has a low level. This will help determine if the problem is in the speakers or in the computer setup. If there is a problem with the speakers, please call our Customer Support department at 323-890-3740 and they can help you get them serviced. Customer Support is available Monday through Friday between the hours of 7:30am and 5pm Pacific Standard Time.

Sincerely,
Roland Product Support

Znači radi se o sličnom predlogu od "nikolaivanic". Ja nisam proveravao monitore na drugi stereo izvor za sada (jer nemam "taj" izvor). A interfejs nema regulaciju za -10db (a ima je Sonar i tamo je podešeno na opciju dim solo gain: -12db,ali to nema veze s tim).
Tvoje pitanje koliko poznajem karticu (tj. interfejs),znam sve njegove karakteristike.
A moji monitori ne mogu da se povežu sa integrisanom zvučnom,jer nemaju taj izlaz.

Last edited by Uro?_86; 03-09-2011 at 08:21 PM.
Uro?_86 is offline   Reply With Quote