Quote:
Originally Posted by Komplex
ono gore mi nije jasno, kako mislis da ne osecam ritam? S'tim ne mogu da se slozim al dobro, stvar ukusa
Pozdrav
|
Pa ne bih se u potpunosti slozio da je stvar ukusa, mozda pre sluha, reperi najteze prihvataju zamerku da ne osecaju ritam (ali je to mozda u repu i najbitnija stvar tako da ne treba tolerisati povrshnost), a i kriterijumi su im chesto niski... Kako obajsniti...
Pored toga da chesto zurish, zvuchish nesigurno, i kao da recitujesh il chitash neshto prvi put a ne razmishljash o tome o chemu prichash.
Nekako sve seckash, kao da se trudish sam oda uspostavish tempo, a kvalitet repa treba da je u tome shta se deshava dok drzish tempo.
Ne naglashavash skoro nishta, chuje se samo borba da se izgovore konsonanti a vokali zvuche nebitno i nabrajachki, kako da ti objasnim...
Fali ti malo da pustish glas, da zvuchish prirodnije i opushtenije (ne manje agresivno nego sigurnije) i da imash ritam pod kontrolom.
Mozda imash i takav glas il shta ti ja znam, mozda je stvar prebrza za tebe, al mislim da mozesh to da doterash vezbom ako bi bio svestan toga...
Ljudi su uglavnom oguglali na to a ja na primer ne mogu da slusham takav rep.
Ako pazljivo slushash, tako neshto necesh chuti ni kod jednog poznatog kvalitetnijeg repera stranog a retko i kod domacih (shkabo ima slichan problem).
Sad, mozesh reci da je to stvar stila ali po meni stil gubi poentu tamo gde prestaje muzikalnost. Ako bi josh malo spustili kriterijume onda bi i lazar ristovski bio do jaja reper, ionako svako to danas radi.
no hard feelings