Re: Online mastering i ostalo
Nekako odavno pisah na ove teme i od tada se ni?ta nije promenilo
Imate ovde profesionalaca koji koliko toliko imaju neki okvirni cenovnik svojih usluga i dobar deo onih koji bi da udju u deo te priče i malo zarade ali nekako tu stvari postanu nejasne.Ima se problem koliko vrednovati ne?to
i bojazan kod obe strane, jednih da ne preplate neku uslugu a drugih da se pak ona finansijski ne podceni.
Tada se filozofski prilazi problemu i debatuje o njemu sa ciljem tra?enja opravdanja za ovakvo stanje stvari.
U ovom slučaju je ipak sve mnogo jednostavnije pa čak i ako ?elite da predstavite da je sve jedinstven problem i da se cena mora formirati od slučaja do slučaja.
U mojoj bran?i imate slične stvari kada je zaista potrebno formirati cenu nekih usluga od slučaja do slučaja i najbolji primer vam je sajt freelancer.
Tamo ljudi postave svoj problem, (nekada opis posla nije javan iz ovih ili onih razloga), navedu raspolo?iv bud?et,drugi ponude svoje usluge da ga re?e, navedu cenu i rok, imaju i svoje reference a i mi?ljenja
svojih ranijih klijenata i onaj ko uslugu tra?i nekoga izabere. Tamo nema mnogo te?ke filozofije, nema prevara i mućki,i sve je
veoma jednostavno.Ovde mo?e rumski forum da se postavi na sličan način posrednika a ima i mali milion načina kako da taj deo posla u smislu ostvarivanja kontakata zainteresovanih strana bude i lak, i bezbolan pa mo?da i diskretan a i plaćanje da budu garantovano ako to nekome ne?to znači.
Pitanje je koliko ste spremni da na ovaj način radite jer tada u su?tini "kupci" odredjuju pravila igre i oni vrednuju nečiji rad na
kraju.Dobar deo izvr?ilaca posla tamo ostane nekada potpuno anoniman a verujte, radi se o izuzetnim stručnjacima koji su preboleli
dečije bolesti i shvatili da je jedina bitna stvar znati odlično odraditi posao i za isti dobiti odredjenu novčanu naknadu, sve ostalo
je nebitno.
Sad, da li je ovaj način rada vama prihvatlji,i da li se jedan od načina gore naveden na koji funkcioni?e moja osnovna delatnost mo?e
ovde primeniti,mo?ete probati.
Da ne bude zabune, kada sam ?eleo koristiti usluge nekog mix i master majstora, kontaktirao sam čoveka
(ovde na forumu) , dogovorili smo se,
ja mu tada poslao moj "materijal", on odradio svoj deo posla i dobio novac od mene koji je za taj posao tra?io.Sve bilo korektno, koliko se sećam
nije tra?io ni novac unapred. Sve je bilo sprovedeno bez ikakvih problema i te?ke filozofije.
|