To što radiš je veliki posao i ne psotoji neki zvanični manual, znaš i sam, pa je zato sve tako nezgodno. Ali uskoro ćeš ući u sistem rada i razmišljanja, pa će ti sve ići normalno.
Ja sam obarao sisteme zbog raznih testiranja, pa ja mislim sto puta, ali kad se smirim da ga koristim normalno on radi po godinu i više bez ikakvih problema, dođe novi sistem samo zato što ja tako hoću.
E sad, što se tiče Pro Tools-a, on bolje radi na Windows, neobično, ali istinito. Generalno lepše mi je na OS X i na njemu provodim 98% vremena, pa i pomalo se patim sa PT kad dođe do krajnjih granica moje mašine, koja je istina malo starija. To je ako radiš sa VI, ako ne onda će ti PT raditi savršeno stabilno i na OS X.
Zapravo, problem sa PT je sa third party instrumentima, dok je rad sa njegovim AIR savršen, možeš ih koristiti bez ograničenja.
Ako ti šta treba ti pitaj, mada ne verujem da postoje neka rešenja koja se mogu globalno primeniti.
Moja konfiguracija je veoma kompatibilna, pa imam i dsdt baš za moju ploču, što mi instalaciju olačšava do te mere da nemam nikakvog tweakovanja posle, bukvalno instaliram suv sistem i iz prve sve proradi, čak i pre nego Windows 7 i sa manje problema ako mi veruješ.
Kada je reč o terminalu, meni je bio stran, ali s obzirom da imam Hackintosh već par godina i na malom laptopu Ubuntu, ušao sam u problematiku, plitko, ali uspevam.
Poenta je da svega ima na Google...