Quote:
Originally Posted by kravadinka
Pa, kad malo bolje razmislim, stvarno je bilo momenata kada nastanu neki problemi, samo korišćenje jeste jednostavno, ali sećam se da su različiti pristupi za rešavanje problema sa sistemom, ili aplikacijom. To je bilo davno pa sam i zaboravio. Repair Permissions je potpuno nova stvar bila z mene, ondanačin "instaliranja i deinstaliranja" i tako redom, ali sada bez Pacific ne znam šta bih, i gomilu drugih rešenja kojih nema na Windows.
|
Pa upravo to... Treba sada naci put i svoj novi "setap" programa. Npr bez Opere nisam umeo da radim bilo sta vezano za internet, ali safari je u poredjenju sa eksplorerom (koji me je i naterao da uopste trazim alternativna resenja) stvarno bar 2 nivoa bolji. Postoji i Opera za OSx ali nije to - to. Volim da koristim Winamp za slusanje muzike (shoutcast radio), opet - na OSXu postoji iTunes koji ga uspesno zamenjuje, koga mi nije padalo napamet da instaliram na windowsu...
Ali sa druge strane... kextovi, instalacije... Jos uvek se petljam na pocetnickom nivou, ali OSX je mnogo blizi Linuxu (od koga sam uvek bezao) nego Windowsu. Terminal window je tamo uobicajena pojava kada hoces da nesto uradis iza zavese sistema, ne secam se kada sam zadnji put pozivao terminal na windowsu

Srecom neke sitne stvari sa linuxa su se zadrzale negde u malom mozgu, pa slepo prekucavajuci neke stvari sa raznih tutorijala, obradujem se kada dobijem kao neki privid da imam pojma sta radim

Sve u svemu, M$-MATRIX je pao, uzeo sam plavu pilulu i uskocio u zecju rupu... Sve se nesto bojim da ne zavrsim kao Neo u poslednjem delu

A naravno, kao i tamo - i ovde vreme radi protiv mene. Krajnji cilj je bio da instaliram fuckin' Pro Tools i zavrsavam posao koji me ceka

ali ovo se otrglo kontroli i oborio sam vec 3 puta sasvim stabilan sistem gde je sve sem sleep i BlueTootha (i to jos integrisanog na maticnu) radilo + dual boot bez problema, ne moram da biram particiju na kojoj je OSX iz boot menija same ploce (sa F8 npr - ne znam zasto je cika Mihajlo tako resio dual-boot, ali sam siguran da je u svojoj teznji ka funkcionalnom i stabilnom sistemu to bilo neizbezno) i tako dalje... Napravicu ga da radi, pa makar crko (mislim - komp) Sada ionako imam malo slobodnog vremena - glavni i odgovorni sredjuje studio...
Jao, puce mi mozak, te proradi BT, ali ne i Sleep, te rade oba, ali ne mogu da updatujem na 10.6.8, jer pukne sve redom (10.6.8 je must have za sandy bridge i punu brzinu CPUa i memorije, takodje nVidia drajver za "Fermi" jezgra je samo za 10.6.8 i jace), a sve traje dugo - obican restore sa Time Machinea traje oko 15 minuta
Pravi MAC OSX korisnici sigurno ne znaju i ne moraju da drndaju "iza sistema", kao ni korisnici windowsa, ali ovaj hibridni sistem ipak radi nesto na sistemskom nivou, tako da verujem da mi je iskustvo sa OSXom daleko losije od prosecnog korisnika "normalnog" Appleovog Mac OSXa na Apple platformi.
Pisacu ovde ako najzad sve odradim da valja 100% - i ovako moze da se radi i vise od toga, ali sada je postalo licno!