Quote:
Originally Posted by OFF
Super. Ja imam skoro istu konfiguraciju (samo z68 chipset)..... probacu i sa integrisanom grafikom, ako bude islo 
|
Postoje forumi (npr probaj
ovaj), gde je vrlo detaljno i dobro opisana procedura. Nije nimalo jednostavno, ume da bude zeznuto. Zavisi i od ploce i od ostalih komponenti, nema veze chipset, npr ASUS i GIGABYTE sa istim p67 mogu da budu razlicite po pitanju pocetnih parametara. Problem je samo naterati OS da se instalira. Kada jednom podignes, dalje nema vecih nekih cimanja. Postoje neke aplikacije (multibeast) koje potkrpe nekompatibilnosti izmedju PCa i MACa, uglavnom je stvar automatizovana, skine se par dodatnih fajlova za neke egzoticne drajvere (za SiL3132 sam rucno ubacio drajver - npr, za nVidiju "Fermi" je radio neki drajver za Quadro kartice, jer ima MAC podrsku i to je to... Tamo na Tonijevom forumu je download sekcija sa raznim drajverima, a ima ih i u tom multibeastu koji se startuje posle uspesno podignutog OSXa (npr ja sam morao da dizem pre toga OSX sa CDa i to u safe-modu...)
Ako zatreba neki savet - tu sam
Samo da dodam jos da mi je MOTU (koji je od pocetka furao neki OSX fazon, pa onda na silu presli na win) radi neocekivano dobro, cak je ponudio opcije za multichannel audio koje nisu bile dostupne u sedmici, gde se ponasa kao manje-vise neka genericka kartica sa 6x2 stereo kanala...
A sto se navikavanja tice... Neko ko je toliko dugo kao ja, pronicao u tajne windowsa, drndao po njegovim iznutricama i osecao se kao riba u vodi u svom okruzenju, sada sam kao da me je uhvatio ribar u mrezu i ubacio u sanduk. Ok - sve je slicno i lako za
koriscenje, ali ja nisam bio samo puki korisnik windowsa (ma 'ajde)! A ovde... uh! Kao ta riba na suvom - ili cu se ugusiti, ili ce mi izrasti pluca i noge