Quote:
Originally Posted by quake2
Nisam opisao sve sta ce se raditi.Kroz krov nema sanse da procuri bilo sta jer ce se na njemu raditi jos dosta,cim ugrabim vremena opisujem postupak  .
Ne,jos ce biti unutrasnjih zidova koji ce da "plivaju".
Nije ali smatram to nepotrebnim troskom u situaciji kada zidovi dostizu i po osamdeset cm a komsije su na vise od dvadeset metara razdaljine.Malo slabiji sendvic zidovi od ovih su sasvim dobro cuvali medjukomsiske odnose do sada  ,a unutrasnja akustika je takodje bila slabija od planirane za ovde.
...jeste,bice skupo,ali imam ludacku volju da dopravljam i popravljam dok to ne bude "to",a i vreme je da proverim sta sam naucio u toj oblasti  .Ne sumnjam da cu i od tebe ovde imati nesebicnu pomoc kao i do sada i unapred se zahvaljujem.Sta god da ti se ucini sumnjivim,samo udri po tastaturi 
|
Aha dobro.
Znači bit če "vešalica" varijanta kod stropa.
E dobro.
Mineralna vuna nije skuplja, nego resonancijska frekvencija jeste dosta nizka kod guste a kod mekane je zanemariva, stiropor i stirodur je "tako tako"...
Među zidovima ako je stiropor ili mineralna ništa ne menja kod soundproofinga... ali dobro u tom slučaju nema neke značajne veze...
Ja ču ti več reč što vidim kad praviš nešto čudno ali mnogo je parametara koje treba da se poštuju in na daleko bez fizičkog i vizualnog kontakta je to teško a i ima toga još u praksi a i u teoriji ako ne znaš kamo se naučiti.
Ipak ne bi se tek tako pouzdao u vlastito znanje ako to potiče previše iz interneta i/ili ponešto "de facto" knjiga... zato samo pomenuo da se barem savjetuješ.
Držim pesnice da ti ispadne čim bolje i udarat ču ko lud po tastaturi kad vidim da lutaš ali bojim se da če biti (pre)kasno.