View Single Post
Old 16-08-2011, 10:09 PM   #13
aleksrb
Junior Member

Default Re: Koju master/sint klavijaturuda kupim - molim pomozite

Nikola, hvala ti na savetima. Veruj mi da sam uspeo da pronadjem klavijaturu o kojoj pricas na oglasima sad bih isao kod lika koji ima ili CSx1 ili CSx2, oba mi se dopadaju po zvukovima i stvarno su otkrovenje. Nazalost, nema nijedna u prodaji. Poceo sam da razmisaljam malo i o tome da li da uopste kupujem nesto polovno. Ok, mozda vi forumasi i iskusni znalci znate gde i kako da se zamene delovi, ali ja bih ipak novo. Posto od novih kvalitetnih stvari mogu samo da se uvatim za usi i da igram od cena, svaka cast onima koji imaju para za instrumente koji su skuplji od 1000 evra, ali ja nemam ni petinu toga. Ipak, promenilo se kod mene sledece - isao sam po radnjama da isprobam aranzere, reko nisam ih isprobao, samo slusao sa YouTube-a, pa reko da poslusam neke do 200 evra, ko zna... Provalio sam odma da ispod 200 evra tesko ima nova klavijatura sa dinamickim dirkama, sto MIDI (gledao sam i kontrolere) sto aranzer. Ipak, iz nekog razloga mi se jako dopao Casio CTK 3000, koji je na popustu oko 176 evra, ima 2 nivoa dinamike, ima neke jako dobre sint zvukove za tako jeftinu klavijaturu i provalio sam da bih mogao da tezgarim sa njom neke svoje omiljene stvari. Iako mi se dopala, hteo sam da vidim i sa tobom i drugima, iz vaseg iskustva, ima li nesto novo oko 200 evra, a da je mozda i bolje od CTK 3000? Recimo da li ima vise nivoa dinamike? Kod CTK 3000 mi se jedino ne svidja sto ne moze da se podeli klavijatura na 2 dela, ali sta da mu radim.

Nova klavijatura je ipak nova, a ima i jedna lepa stvar - moze na rate . Casio je i ugradio neku novu tehnologiju, ne znam tacno koju, znam da je zovu AHL ton generator, sta god bilo. Inace, moram reci da su mi Casio klavijature bile najmanje privlacne, uglavnom zato sto sam slusao one najgore oko 100 evra, ali ova je mnooogo bolja. Tonovi su jako lepih boja, odusevio sam se nekim, ritmovi mi nisu tako vestacki kao na Yamahi 223, (Yamahu 323 nisu hteli da mi upale da probam u Mitrosu) mada to je mozda i moj ukus. Svakako da zelim da jednog dana imam i spravu Csx1, koja je stvarno na korak od ultra ozbiljnih klavijatura koje kostaju vise hiljada evra.
Medjutim, dotle se treba stici finansijski, a kako drukcije nego tezgarenjem ili da dobijem na lotou .

Sada bi to bilo kockanje za mene, ne bih da mi klavijatura rikne ili nesto na klavijaturi, pa da se uvatim za usi i igram. Ima li neko da mi preporuci Yamahu 323 ili neku drugu klavijaturu ispred Casia CTK 3000? Samo vas podsecam da meni treba nesto za ambijentalu, a to CTK 3000 poseduje.

Evo linka za klavijaturu, ko hoce da pogleda pa da mi kaze jel OK:
http://control-sound.com/shop/produc...oducts_id=1816

A nesto sam razmisljao, ovo bih primenio uz nju kada snimam nesto na komp (napomena - radi se o Korg Nanokontroleru) :
http://skymusic.rs/data/File/pdf/kor...kompjutera.pdf

Evo i jednog DJ miksa sa njim:
http://www.youtube.com/watch?v=dVv3M5O9X3g&NR=1

Ovo naravno ostaje da saceka da otplatim rate za klavijaturu, iako 55 evra zaista nije previse. Samo se pitam kako da iskoristim CTK 3000 i ovaj MIDI kontroler, evo iz kog razloga - ne znam kako da ih povezem, ili mozda da ih uopste ne povezujem? Casio ide USB-om na komp, a Korg Nano isto, nema povezivanja preko MIDI interfejsa, mozda je ovo jednostavnije? Mozda i ne moram da ih povezem, jer mozda Korg Nano radi edit na kompu sta god da propustam kao signal u njega. Stvarno sam novajlija u ovom, tako da bih ako neko molim vas moze da mi kaze mogu li ove 2 stvari zajedno ili ne i ako mogu kako da ih koristim recimo? Mozda da Nano-a koristim u postprodukciji, posto odsviram i usnimim na komp, ali kazu da on moze i u toku zive svirke?

Izvinjavam se ako sam nekoga smorio.

Pozz
aleksrb is offline   Reply With Quote