View Single Post
Old 15-08-2011, 11:59 PM   #10
aleksrb
Junior Member

Default Re: Koju master/sint klavijaturuda kupim - molim pomozite

Naravno, nisam ni mislio da ću se potpuno osloboditi kompa ni zračenja, samo bih da mogu malo ponekad da ga izbegnem. Svidja mi se ova varijanta sa Yamaha modulom, po?to ako sam dobro shvatio onda ne moram ba? da sedim pored kompjutera stalno? Ako koristim zvuke iz modula, ?ta će mi komp, mislim za neku bezveze svirku ili d?em? Mo?e kabl da bude dugačak do kompa, pa da se tako udaljim, a da mogu ipak da snimam na komp. Ok, to sa zračenjem je moja stvar, mo?da i preterujem, ali snaći ću se nekako. Sviram ja klavir, ali ne mogu da ga ponesem kod drugara
Nikolaivanic je skapirao poentu onog sto jos nisam napisao, a to je da bih da izbegnem "ve?tački" instrument, VST mo?e i ne mora da se koristi. Razumem njegovu versatilnost, od male te?ine do toga da mo?e 50+ virtuelnih instrumenata da se svira, ali ja bih jedan stvaran, takakv kakav je. Ok, uzimam u obzir razmi?ljanje ovog tipa : "Ti si novajlija u svemu ovom, ?ta će tebi Korg kad ne zna? da li će? sutra svirati ne?to?" Ja sam potpuno siguran da ću ostati u svemu tome ako sada napravim dobar izbor, dakle ono ?to zaista ?elim. Kao ?to sam u pitanju konstatovao, ja ?elim master ili sintisajzer klavijaturu. Cena novih MIDI kontrolera je tu oko 100 evra, polovne nisam ba? na?ao, a polovni sintovi koje sam pominjao su samo malo skuplji. Negde sam čitao o MIDI kontrolerima, ka?u da su uglavnom panjevi, tj da nemaju ni dinamiku dirki, ni aftertouch, ali je su?tina da su većina njih samo igračke, ne ozbiljne stvari. Ono ?to valja i ko?ta, novu CME UF5 Midi klavijaturu sam na?ao za preko 450 evra! Za nju sam čuo dobre stvari, ali ja toliko para nemam. Polovna je sigurno bar 200 evra.
Nisam napomenuo da bih voleo i da zasviram nekad u dru?tvu, a za to bi mi uz MIDI klavijaturu trebao definitivno laptop. Stvarno nemam ?elje da ga kupujem bez veće potrebe, a ni MIDI kontroler, tako da ja bih vas molio da mi vi?e govorite u smislu mog pitanja, u vezi sa jednim stvarnim instrumentom. Mo?da sam staromodan, ali voleo bih prvo da prosviram na jednoj stvarnoj klavijaturi, pa onda da mo?da uzmem neku za komp. Ili mislite da gre?im i da bi trebalo da biram MIDI kontroler ba? zato ?to nemam iskustva?
aleksrb is offline   Reply With Quote