Re: Plugovi sa vodenim zigom !
Iako ne vjerujem da je baš to s Waves vodenim žigom u pitanju ali ja sam primjetio nešto jako jako čudno sa Wavesima v7. Kad pustim kanale na analogni pult, neki puta mi zna nenormalno raditi overload lampica! Pali se, a signal nije niti blizu overloada. Onda ugasim plugin i sve se normalizira! A nije da se išta promijenilo u gainu kada sam ugasio plugin. I to je samo slučaj s Wavesima! Mislio sam da se radi o onom njihovom (ultra-idiotskom) simulaciji analognog, ali ista je stvar kada ugasim 60/50hz emulaciju. Nerviralo me to, pa sam renderirao komad in-the-box signala i učitao u sound forgeov fft analyser - i nema ništa čudno! Mislio sam da je to možda neki sub signal na 3 ili recimo 5hz, nešto slično kao DC offset, ali ne. Probao sam i snimiti preko pulta taj signal koji evidentno pokazuje clip, ali ništa. Isto čisto...
Nemam pojma što se tu događa...
Al onda kad razmisliš, kako bi bilo moguće da oni naprave da plugin šalje vodeni žig u audio signal samo ako je razvaljena verzija plugina? Kako bi on to mogao znati da je razvaljen? I kad bi već i imali taj kod upisan u pluginovima, sigurno bi ga oni koji razvaljuju zaštitu primjetili i našli načina da ga zaobiđu. Nema mi to baš logike...
|