View Single Post
Old 12-08-2011, 01:49 AM   #35
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Online mastering i ostalo

Retromanov stav je legitiman, i detaljno ga je objasnio. Molio bih vas da se dalje ne rasplinjavamo u diskusiji ko je lud a ko budala, već da se dr?imo teme.
Čisto, da pojasnim - koliko će ko kome i ?ta da naplati, po meni bi trebala da bude privatna i individualna stvar. Tako da i kad neko daje preporuku po toj osnovi, ne treba da ka?e, e ovaj radi do jaja za 100e, nego da ka?e - OVO JE ISPALO ODLIČNO! (imajući sve faktore u vidu)
To je po meni jako konstruktivan pristup. A naročito mi se sviđa Ogijev stav, i potpuno je u pravu, posebno u vezi prednosti koje komunikacija normalna i ljudski odnos sa mastering in?enjerom mo?e da ima na producente/mix in?enjere.

Tako da, ajdmo konstruktivno, ko je jo? voljan da učestvuje? Kao mastering in?enjer i /ili kao klijent.
Ja prvim imam velikih problema u slu?anju koje bi voleo da razjasnim sa nekim ko jednostavno ima bolje slu?anje, i vi?e iskustva u pravljenju translatornih mixeva/mastera. Tako da ću definitivno prvo krenuti od ljudi sa ovog foruma, koji imaju dobru volju, i zaslu?uju moje poverenje.
Arthur is offline   Reply With Quote