Quote:
Originally Posted by Braca
Meni je ta ideja OK, zasto da ne, ko misli da moze neka lepo to i napise, da krenemo pa cemo videti kako se razvija cela prica. Oko cena to je relativna stvar i stvar trzista i poverenja koje bi klijenti imali.
Mastering nije rocket tehnology i to je jasno, kome treba neka radi i to je to. Dovoljno je ispisano o tome i zna se kako i kad se radi mastering, prema tome svar je i postenih master inzenjera da kad uzmu materijal da rade, lepo kazu klijentu da postoje problemi koje treba najpre otkloniti u mixu, pa da se onda radi mastering. Ja licno sam video Ogijev studio i opremu i mislim da tamo moze da se radi mastering bez ikakvih problema ai covek je koliko vidim izrazio zelju i javno, pa ajde da vidimo ostale. Siguran sam da ima zainteresovanih.
|
Cekajte, ja sam citao ovaj thread, ali negde usput mi je promakla nit...
Covek nece da mu se uradi klasican mastering, vec hoce da pojedine trake (na primer vokal) propusti kroz neki hardver da dobiju - ono - pa da posle dalje nastavi sam da radi ? Vec je neko (Everlast, cini mi se) napisao da to tako ne moze da funkcionise, jer kako treba jedna traka da zvuci, zavisi od ostatka pesme... Mozda bas to sto dobije propustanjem kroz neke OTB, na kraju ne legne lepo bez dodatne obrade ? Kao neki parcijalni mastering - mislim da to tako ne ide... Mojih 5 centi (sto kazu braca ameri

)
A javna prica o cenama mi je skroz glupa - kao - ja cu da uradim za 100e, cekaj ja cu za 60 - kao licitacija ?