Re: Mikrofon do 500 ?
Uz duzno postovanje SAE, vara se svako ko misli da ce zavrsavanjem te skole nauciti tajne snimanja i produkcije, u svakom slucaju bice mu lakse, ali je svakako potrebno iskustvo i ogroman rad, na kraju krajeva nisam bas siguran da su sadasnji ozbiljni producenti bas zavrsavali SAE.
Sto se tice objanjenja za DPA i Earthworks potpuno se slazem, to se prosto vidi po studijima koji snimaju klasicnu muziku, vecina koristi takve mikrofone.
Off topic: kod mene je pre jedno 15 godina radio inzenjer SAE nas covek, zavrsio u Sidneyu, uopste se nisam osecao inferiorno u odnosu na njega, ono sto je bilo primetno to je da je vladao osnovnim principima snimanja, srecom je bio i muzicar tako da je bio dobar. Tako da u danasnje vreme interneta i dostupnosti ucenja- ko zeli moze da nauci sve sto mu treba. I onda sledi ono najteze-iskustvo i crnacki rad.
Sto se mene tice za micove do 500 e, ja bih izabrao SM7, ROdu K2, Shure KSM u tom cenovnom rangu i to odabir prema stilu muzike koji se namerava raditi pre svega!
|