View Single Post
Old 10-08-2011, 01:36 AM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Q:Helmholtz panel rezonator

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
........
Koliko ja znam ima cca. 15 različitih akustičkih principa dizajnova slu?aonica za kritičko slu?anje (aka control room) i skoro svi zadovoljavaju kriterije frekvencijske linearnosti i reverberacije a ugođaj uop?te nije jednak... mi?ljeno na vi?e načina, koji se odra?a na br?e zamaranje kod rada, na kvalitetu i prenosivost miksa... sada se ulazi več u subjektivne do?ivljaje a i tu se zaustavi...
.............
Zaintrigirala me boldovana i crvena izjava. Jako bi me zanimale informacije o merenjima frekventnog odziva i RT60 u kontrolnim sobama dizajnirenim nekim poznatim principima... sad se vise ne secam, ... da li nisam nasao, ili nisam obratio neophodnu paznju, te mi je ta informacija promakla.

Da li imas neke (javne ili ne sasvim javne) dokumente koji, ako nista drugo, barem dokazuju da svi postuju AES/ITU/EBU, i da to konkretno proveravaju, pa mozda i javno objavljuju, (jer ako je tako, nema razloga da se krije nesto sto zadovoljava preporucene kriterijume...) ?

Ili ako postoje neka druga pravila, daj da vidimo koja su...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote