| 
				 Re: Reaper 4 

Pa šta znam, bitna je ta vizualizacija, ako stvara osećaj teskobe, onda od rada nema ništa.Mnogi hvale Digital Performer, ali kad ga samo pogledam nije mi dobro.
 Harrison Mixbus izgleda sitno i nabacano, Reaper je sve bolji, sa Default temom u verziji 4 može normalno da se radi. Pro Tools 7 je previše plain, ali jasan i pregledan, zato verzija 8 izgleda savršeno. Logic izgleda uvek isto, baš kao i Cubase, ali je dosta prijatniji za oko i stvari se lakše pronalaze i razlikuju, dok Steinberg ima velikih problema sa bojama i površinama, dugmadi, oznake i ikone su krajnje neprivlačne i neprepoznatljive.

Uvek se setim one žene koja je napravila-nacrtala većinu saobraćajnih znakova koji se i danas koriste, koliko je genijalno jednostavno, prepoznaje se sa daljine, a ne mora mnogo da se razmišlja da bi se shvatilo šta se gleda...

Tako i sa izgledom DAW, istina da se mnogi tripuju tim "analog" izgledom, ali kad vidim na ovoj gornjoj slici ovo veliko SOLO dugme, pa onda ARM, phase i ostalo, nemam nikakvu dilemu šta to zapravo stiskam, vrlo se lako snađem, a kad se setim onih mnogobrojnih ikona iz Sonar-a recimo, glava me zaboli...

Last edited by kravadinka; 08-08-2011 at 09:48 PM.
 |