View Single Post
Old 07-08-2011, 07:32 AM   #14
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: EQ i Comp na grupi ili pojedinacno?

Quote:
Originally Posted by mladjex View Post
Evo da se nadovezem u vezi group channel u cubase , imam jedno pitanjce
Recimo stavim dva loopa da idu kroz sidchen kanal i u usto vreme hocu da ih metnem u group channel de je kompresor i to uradim sa send to group channel sa kompresorom ali onda mi se automacki gubi sidchen efekat, dakle hteo bi da stavim dva loopa ili sta god u isto vreme da ide kroz sidchen i da se posalje na kompresor i da sve to lepo funkcjonise ili moram kad je taj slucaj na svakom loopu posebno da stavim kompresor, izvinjavam se ako nisam razumljivo objasnio
Googlao sam po netu ali nisam mogao da nadjem neke informacije u vezi toga
Ako sam te dobro razumio, ti ?eli? na dva loopa imati sidechain? Barem je u Cubase 5 to lako za izvesti

Dve audio trake po?alje? na group chanel gdje kao insert stavi? compressor koji je u sidechain modu (ima? gumb koji uključi? pored "W" i "R" na samom plug-inu - naravno ako on to podr?ava, integrirani compresor u Cubase-u to ima). Na posebnoj traci stavi? "kick" ili bilo ?to drugo ?to hoće? da ti bude trigger sidechaina, te tu traku ?alje? na input sidechaina compresora .. i to mora da radi!

To ti je onda sidechain group i mo?e? da ?alje? ?to god hoće? na taj group ...

A ako hoće? da kompresira? ta dva loopa prije sidechaina, samo stavi jo? jedan compresor prije onoga koji sidechaina na insert te grupe. S time će? bolje "zalijepiti" ta dva loopa prije sidechain kompresije ...

Valjda si to pitao ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote