Kad sve ovo poslusam dodje mi da kupim sm57 za 100€ i da cutim...

...ali svakako vredi poslusati...!
Big Bockey:Pa nije valjda da jos uvek nemas SM 57?
Sala na stranu ali sumnjiv mi ovaj test nesto, neki usnimci su tisi drugi glasniji, onda su morali na jednakim jacinama da usnimavaju.
To je prva stvar, na kompjuterskim zvucnicima cujem razliku, recimo kod ribonna ogromna razlika u korist Royera, stvar ukusa ali se ipak cuje, kod dinamickih RE 20 ubija na mesto, kod kondezatorskih u Nojmana ne zelim ni da sumnjam previse to ozbiljno radi sto radi
Druga stvar: niko nikada nije rekao da je sm 57 los mikrofon samo zato sto je jeftin
Treca stvar: sve ozbiljne face rade predproudukciju pa izaberu i mic i pre amp koji odgovara pevacu koga snimaju
Cetvrta stvar: svaki mic ima svoju karakteristiku, a to znaci da ako si majstor mozes i eq da resis puno toga
Peta stvar: uvek verujem ozbiljnijim studijima kad pogledam koje mikrofone koriste, ako ne znas analiziraj sta drugi koriste i izvuci ces zakljucak
Sesta stvar: ima puno mitova i ja se slazem da to nije uvek tako
I na kraju najvaznija stvar ako je pre amp pristojan i mic onda je glavna fora u pevacu, sve cemo i mozemo da kupimo al dobrog pevaca i dobrog instrumentalistu tesko. Sve sto duze radim zakljucujem da je bend najvazniji u celoj prici a da pri tom imas minimum pristojne opreme