View Single Post
Old 01-08-2011, 09:25 PM   #26
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Stigao Kronos... ili NeKo Le

Quote:
Ali samo da ne bude zabune, to što M3 ima "samo" 256mb ROMa ne znači da je to ekvivalent onim semplovima koje mi imamo. Tu se radi o izrazitoj kompresiji. Uostalom, probajte da usemplujete jedan waveform sa workstationa pa pogledajte koliko će vam mesta trebati za taj proces.
Svi oni koriste 2:1 kompresiju, tako da je 256mb ekvivalentno 512mb ROM bazi, što je skoro nemoguće malo za preko 1000 multisemplova i sigurno još pola od toga drum semplova. Istina, oni se služe raznim trikovima kako bi smanjili veličinu sempla, pa razvijaju sve bolje envelope i filtere, ali na kraju sve se svodi na naš department, na svaki oscilator stavljaju po EQ, kao i na drum kit, u nove aranžere stavljaju Waves Maxx Audio, a uz minimalno punjenje ROM-a novim multisemplovima uveliko pojačavaju broj efekata i njihov kvalitet.

Quote:
Ovo je ono o čemu sam pričao da mi se još uvek ne čini kao izvodljivo sa soft-synthovima. Ali opušteno, već se ide u tom smeru i Kronos predstavlja ništa drugo nego neko prelazno rešenje.
Svima toplo preporučujem da probaju Mainstage, ili bar da pogledaju neke od video prezentacija, tu je savršeno rešeno sve vezano za prebacivanje patch-eva, a najvažnija je operativnost koja se može meriti sa bilo kojom kavijaturom, sve veoma brzo zazvuči i nema mnogo posla oko spremanja patch-eva.
Inače, usporedba Mainstage sa bilo kojim DAW-om i LIVE sviranjem na taj način, nije uopšte realna, ne može se to porediti, DAW je ipak stvoren za nešto drugo.

Quote:
Ne znam, možda je i do mene, ali svaki put kada sam se dohvatio VSTova, nekako mi je rad sa njima bio sporiji, više sam eksperimentisao oko zvuka, jurio "bolje" rešenje. Sa hardverskim klavijaturama nekako sve to brže ide a i ne moram da razmišljam hoću li to moći da prenesem "verno" uživo.
Istina, to je po meni jedina strana klavijatura koja ih drži u životu, kao i nezainteresovanost velike većine klavijaturista za bolje, što je opet ulovljeno njihovim (ne)znanjem, ali to je neka druga tema...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote