View Single Post
Old 01-08-2011, 07:07 AM   #20
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Stigao Kronos... ili NeKo Le

Ne ka?em naravno da je lo?e bilo ?ta, daleko od toga, jer mi se svidela prezentacija, samo glasno razmi?ljam.

Ne znam koliko je tačno Mainstage, da li dolazi i odvojeno od Logic Studio, ili samo u paketu, ali sa njim nije potrebno ne znam kakvo ulaganje, eventualno neki synth, mada ih dolazi nekoliko sa Logic Studio. ?to se tiče promene patch-eva bez glitch-eva, pa to se naravno podrazumeva, radi savr?eno, uz sve Logic pluginove koji su dobri, audio in i digitalnog-virtualnog mixera, pritom izgleda jako inspirativno i veoma je lako za rad.

E sad, to je za Mac, ne postoji tako ne?to za Win, ali snalazimo se sa onim ?to imamo bez krađe, pa ćemo kupiti OSX Lion za 39$, instalirati ga na PC laptop, ipak je sve zbog u?tede, a mo?da i vi?e zbog principa, a najvi?e zbog napretka, zvučnog i zbog svih drugih mogućnosti koje su nemerljive.

Korg FX procesor ne dozvoljava pravljenje dist gitare od clean, prosto ne radi simulacija tako, ustvari ne radi nikako, dok će Logic Amp pluginovi biti svetlosnu godinu daleko, da ne pominjem ostale efekte, njihov broj i način vezivanja.

Sa druge strane, ostaje uvek Kontakt i da se sve potrebno sempluje za njega. Uz Keymap Pro je sve moguće, napraviti sampler od malog Intel Atom i 1 gb RAM, jer Kontakt učita samo 12.6 mb u RAM od 300 mb semplova, ?to daje autonomiju od 20 gb semplova, ?to je i previ?e za live.
Istina, efekti u Kontakt 4 ne valjaju, ali se uvek mo?e koristiti neki modular host, pa onda kako je volja.
Ma?ina sa Intel Atom 1.6 ghz koji je u Kronos sada ko?ta oko 120? sa sve lepom malom kutijom, a mo?e se na nju staviti i touch display ako je do qrčenja.

Sinteza, pa dobro nije ba? dobro i to semplovati, ali jedan Hybrid iz PT i naći mu standalone, ili VST zamenu i to je pokriveno.

Ne ka?em da sam ja neki pametan pa smi?ljam toplu vodu, samo mi logika sama nameće neka pitanja. Dokle vi?e na ka?ičicu za mnogo para doplate i to sve sam ROM bazom od pre dvadeset godina i jadnom sintezom, ili njenom simulacijom.
U?ao sam u neko razmi?ljanje o pravljenju svog Romplera pa sam saznao da ne postoji ni jedan logičan razlog za?to ne bi imali ROM od 16 gb, umesto sada?njih 256 mb u M3 koji ko?ta mnogo, a ne vredi trećinu tih para.
M1? T3? 01W? To je bilo najbolje od Korga, a danas je sve jako diskutabilno.
Just my 2c...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote