Quote:
Originally Posted by les paul
Jesu jer sam na gearslutzu na?ao ne?to podova koje mi se čine da su ok za diy varijante.
|
Mislim da si sam sebi odgovorio na pitanje.
Na gearslutzu pisu (oni koji imaju neko iskustvo i znanje) slicno ovome sto i ja tebi pisem, i stvarno niko ne zeli tamo da ulaze prekomerne napore da zaustavi ljude koji su tvrdoglavo naumili da nesto naprave na svoju ruku.
A isto ovako mogu da ti odgovorim i na gearslutzu, ako zelis.
U onim foto stripovima ljudi svasta rade, i obicno uzivaju u samoj radosti stvaranja... ne mora sve ono sto oni prave i da bude za ugled ostalima... malo se tu ko ukljucuje da prica kako nesto ne treba, jer su gradioci obicno veoma ubedjeni u to sto rade, a energije ljudi koji nesto znaju je stvarno malo, preostalo.... cak i ako mu krenes da pricas da mu to ne valja, reci ce ti da nemas pojma i da si negativan... zato mnogi cute.
Ponovicu da lagani plivajuci podovi funkcionisu od 200-300Hz pa navise, sto je za ljudski glas i obicnu udarnu buku sasvim pristojno ALI za stambene prostorije, ne za prostorije za snimanje.
A ti ako si ubedjen da je to ok sto si nam pokazao, slobodno nemoj verovati da ti iskreno pricamo, napravi kako si video da drugi prave, i uzivaj. Pogotovo sto delujes ubedjeno da je to ok... te je mozda dobro proveriti i platiti skolu svojim novcem i trudom, te ne pitati za savet.
Moja procena stoji i dalje, tebi treba parket na betonu, i nikakva podna izolacija, ... dok snimas ne skaci po sobi i smanji nivo na zvucnicima, i to je ok... mnogi tako rade.... jos je bolje uloziti sva sredstva u jednu vecu sobu i snimati u reziji,... to rade ljudi kojima je na umu odgovorno rasporedjivanje novca (koga nemaju)