U covece, impresivno)))
Ja nisam imao probleme sa kasnjenjem na 7-8 klavijatura, modula vezanih na jednu liniju preko thrua.
Bice problem ako saljes sysex poruke, sa toliko masina, ne znam dal imas dovoljno adresa (ne secam se koji je max broj koji se moze dodeliti masini).
Naime, kada na modulu editujes zvuk (ne znam da li svi imaju pc editore), da bi pozvao konkretni zvuk, moras da ga sejvujes u masini a i (kao adresu) u pcju. To znaci da svaki modul mora imati i send prema compu!!
znaci, u najgorem slucaju broj kablova samo za slanje sysexa je ravan broju modula+ broj dolaznih kablova IZ PC koji mogu preko midi thru.
I tu bi bilo dobro razdvojiti prolaz tako da broj masina na jednoj liniji ne bude prevelik.
+++ imas potrebu (samo za snimanje klavijatura) za 4+4 (min) BOXOM KOJI VODI SA SINTHOVA JER NA NJIMA SVIRAS I MIDI IDE SA NJIHOVOG OUTA NA IN PCja (ili na module) . To ako sviras na vise klavijatura odjednom-svi dostupni...
zeznuto))
Moguce je napraviti midi patc polje (ja imam to) i onda bas kontrolises svaku spravu.
Koristim kablove i preko 8m bez problema.
minimalisticko resenje:
4x4box na ulazu Pc i midi dovodno pac polje (ili 8x8/16x16/32x32...

) + 4x4 (min) na izlazu Pc (ukoliko je broj modula manji probaj i bez njega, sve kroz thru).
ps.NE SME se zboraviti da nije zdravo da pc udje sam u sebe (out to in kroz box)... prolupa oma;(
Bolje je imati dodatni box na ulazu pc za klavijature + sysex (4x4min) a drugi za out pcja.