Quote:
Originally Posted by n00b
Apsolutno. -to cemo prema onim osnovnim tutorijalima.
E sad, ja imam jedan drugi problem... Ova lokacija koju crtam je u Zagrebu, dok sam ja sada kuci na moru - Zadar.
Problem je u tome sto gori necu biti do 9tog miseca (kada ponovo pocinje faks), pa cu imati praznog hoda misec i vise, a zelim poceti s nekakavim radovima. (bilo cega!) Pogotovo zato sto ode imam garazu, alat i uvjete za izradu.
Pitanje glasi; sto mi mozete savjetovati da radim bez mjerenja prostorije, a da budem siguran da ce mi trebati?
Ja sam mislija poceti radit apsorbere jer ce mi oni sigurno trebati? tipa ovako nesto:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22682
-e sad kakve dimenzije mi trebaju? kamena ili staklena vuna? ili se to nista ne moze procjenit bez mjerenja?
|
Moze, pravi superchunks, cloud i panele ... nikakva merenja ti ne trebaju za to, samo ne zaboravi da premeris sobu pre i posle bass trapova da bi barem imao informaciju sta si uradio. Pri tom PAZI da ti je tokom tog informativnog merenja pozicija zvucnika i mikrofona ista u oba slucaja.
Ja koristim azmafon ("pamucni" filc) 60kg/m3... a ti izaberi nesto slicno tome... moze i gusce i redje...
Quote:
ista stvar za difuzor? oni nenadovi bijeli (to je stiropor?) kod mike valeta se cine ok za pocet se jebavat s njima? 
|
Razmisli i o MLS binarnim difuzorima, koji su losiji od 2D difuzora kod Mike Valeta, ali zato propustaju vazduh pa se uklapaju dobro sa apsorberima kada su iza njih...
Quote:
Ima li smisla ista sto ja pisem ili moram obavit mjerenje prvo za sve? 
......
|
Ma za taj sobicak ti ne trebaju merenja za trapove. Merenja trebaju samo za pozicioniranje zvucnika... i to su i jedina merenja koja su konstruktivna... ostalo je samo informativno... za tebe i ostale posetioce foruma, ako budes objavio rezultate merenja.
Pozdrav
bogi