Thread: Letnji hit!
View Single Post
Old 18-07-2011, 07:25 AM   #59
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Letnji hit!

Quote:
Originally Posted by cAAc View Post
pa slazem se ali zasto se pominje kvalitet ili ne znam sta ..devojcice od deset dina odlepile na trbusnjake nasminkanih tinejdzera i eto hita i da li bi bilo hit da nemaju one siske?
Kada bih se npr ja pojavio sa par svojih drugara i istu onu pesmu otpevao, dobio bih gajbu trulih rajcica pravo u celo

Naravno da se izgled cele price podrazumeva u svakom slucaju... A mozda i ne ( pozvao bih se na MEGA-SEGA HIT - Vladimir Daničić - Jedina Si Ti Rođena Za Mene )

Prvo - postoje slucajevi kada pesma unese nesto novo u postojeci sablon i sama postane sablon - tada minimalna reklama (sta je uopste minimalna - yt, malo TVa mozda...) uspe da je izgura, ljudi je traze po radijima i pesma postane - hit

Drugo - osrednja pesma - tako reci cist sablon - nagruvan, svakih 5 minuta na radiju i TVu, jer je autor/ka platio/la i dobar spot, izgled i opet - hit

Trece - pesma ne mora da bude dobra, ne mora ni da bude kvaliteta sablona, moze nesto sasvim ispod proseka, pevacica ne mora ni da zna da peva, ali zato pevaljka izgleda za sve pare i mesa i sta znam sta radi sa publikom (dakle scenski nastup uzivo) i nastane - hit (?) Dok po crnoj gori "poznate face sa pinka" imaju po par ljudi - ona napuni diskoteku do zadnjeg mesta. Po nemackama i svajcarskama uzima para da se ukenj*s... Opet malo reklame, da ljudi vide (malo TV, YT) Kako to objasnjavate ?!

Pesma mora da bude nesto od ova tri slucaja, ali moraju da je ljudi cuju/vide nekako...

Ne sme da bude nista mnogo ispod proseka, ne sme da bude vec sto puta izrabljena tema i mora da ima ciljnu grupu koja cini vecinu. Sta vredi dobar metal bend kad 1. Sve metal pesme prosecnom laiku zvce DZDZDZ 2. Malo ljudi ce ga slusati (vrlo uzana ciljna grupa, bez banke u dzepu) 3. Mnogo je napadan... Metal sam uzeo samo kao primer. Pustite vi filozofiju intelligent drum&base, jazz za akademije i akademske rasprave o harmonijama...

Smejte se vi Ekremu, ali on je bio dugo ocekivano osvezenje i razbijanje monotonije - kakvo-takvo, znaci deset puta veci shok od tamo neke Lady Gage i pre toga Katy Perry, a bogami i Karleuse - kad smo kod folkera Covek je objasnio svima

Rezime: Narod bre 'oce zabavu, a ne dobar mix i sta ti ja znam sta...

Last edited by psionic; 18-07-2011 at 07:33 AM.
psionic is offline   Reply With Quote