View Single Post
Old 15-07-2011, 02:31 PM   #21
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Molim pomoc oko studentske sobe :)

Quote:
Originally Posted by n00b View Post
Vrata su znaci ispred mene, ne iza mojih leda. !
Ovu tvoju tvrdnju ne razumijem! Di ti sjedi? i gleda? po svojoj novoj ?emi koju si nacrtao? Meni po drugoj slici izgleda da ti je stolić okrenut prema zidu i da si ti sa sa te strane da sjedi? leđima okrenut prema otvorenim ladicama ... To bi mi imalo puno vi?e smisla
Quote:
Originally Posted by n00b View Post
Ono sto bih jos zelio pitati je sljedece: da li se kolicna apsorbera i vrsta,te difuzora, utvrduje mjerenjem sobe i samo mjerenjem, ili vi to ovako od oka vec znate di sto? Citam i gledam, i jasno mi je kako ih izradujete (donekle ), ali mi stvarno nije jasno po kojem principu ih razmjestate po sobi?
!
Proguglaj malo kako zvuk putuje po prostoriji, pa s pozicijom slu?anja več logički pomalo mo?e? zaključiti kamo otprilike kaj ide! Primjer; bass trap u uglove jer se tamo najvi?e manifestira, pa ga s time zarobi? (otuda ime bass TRAP). Difuzori uglavnom idu iza slu?aoca .... Moraju te brinuti prve refleksijske povr?ine (odbijanje zvuka o tvrdu povr?inu i vraćanje do tvog uha ... čista matematika, ulazni kut zvučnog vala je jednak izlaznom kutu) i to treba? tretirati. Mala sobica = PUNO ABSORPCIJE ...

Ovo ti je razmje?taj u mojem "sobičku" ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote