Quote:
Originally Posted by awacs
Haha, kakva carska logika  Stvarno neoboriva tvrdnja, pošto sve ono što postane hit automatski prestaje da bude prosečno  Jedino što tvoja konkretna izjava ne znači ništa.
|
Kad govorim o hitu, govorim o potencijalnom hitu, dakle pjesmi koja ima sve atribute hita.
Quote:
Majstore, kako da znam da sam "napravio hit" dok moja pesma ne postane hit? Baš si razradio jedinstven logički sistem.
|
Kad govorim o hitu, govorim o potencijalnom hitu, dakle pjesmi koja ima sve atribute hita.
Postoje ljudi koji znaju prepoznati hit.
Garantiram ti da ćemo Zak i ja prepoznati 75-80% pjesama koje su potencijalni hitovi prije nego postanu hitovi.
Između ostaloga to mi je i posao da znam koje su to značajke hita, da prepoznam koja pjesma ima potencijala biti hit, kako zapakirati nešto da bude hit i ljudi me plaćaju upravo zbog toga.
Quote:
Nađu te (što kaže Vrač) preko viral marketinga, ali to je potpuno druga priča.
|
Potpuno je nebitno kako te nađu isto kao što je potpuno nebitno da li si završio srednju muzičku školu kad si napisao Teenage dream.
Quote:
P.S. Samo da se nadovežem na Solozabala: potrošači pop (a pogotovo dance) muzike su osobe do 22-23 godine starosti, a najviše je onih od 13-17. Jebiga, u tom uzrastu si toliko povodljiv da mogu da te mese kako hoće. Nemaš pojma šta voliš nego gutaš sve šta ti se nudi. I naravno da više voliš ono što ti se više nudi.
|
Najviše volim ove teorije zavjere.
Daj mi reci zašto djeci ne ponude jazz-rock ili Beethovena najviše?
Samo vrtiš Sedmu simfoniju cijeli dan na MTV-u a klinci se razvaljuju.

Džizus krajst, koje su to teorije.
Djeca bi sigurno bila povodljiva i gutali bi sve radove od Yellowjacketsa ili Joe Zawinula samo kad bi im to puštao na radiju cijeli dan.
Jelda?
Vegetarijanci isto najviše vole ćevape jer im ih najviše nude kad dođu u ćevapdžinicu