Thread: Letnji hit!
View Single Post
Old 14-07-2011, 08:18 AM   #11
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Letnji hit!

Niste pazljivo procitali moj post !! Lepo sam napisao da MORA da se ima MEGA pesma! MEGA pesma....!!
A ta mega pesma je SAMO 10% od toga sto je potrebno da to bude hit !! Samo 10% !!!( a treba da se ima MEGA pesma - koja uopste nije laka da se napravi!!)

Drugo sam napisao - "vreme" !!
Ko prati - prvi svetski hit od Ine (koji je otvorio vrata Rumunskom pop dance-u) se "kuvao" vise od dve godine (!!!!) dok nije postao hit. Za te dve godine se desilo JAKO puno stvari koje su sve mogucile da se to polako desi..(mislim HIT, da se desi.)
Znaci - puno vremena...

A za to vreme, "ekipa" (manageri / promoteri / label / DJs / oni sami, kao bend) su gurali, gurali, gurali, gurali...
Pa i samo "guranje" na Youtube ili Facebooku je full time posao (kao sto sam se uverio i sam..he he ).

Sto kaze Surfer - ima puno platformi da se ta pesma lansira, ALI isto tako ima i MILION MILIONA ljudi koji su zatrpali sve te platforme sa sranjima od pesme i time smorili narod, kome je toliko opao entuzijazam i moc pamcenja dobrih stvari...danas sve traje 1-2 dana!!! Milion postova / pesama / lajkova itd na Facebookovima / Youtubeovima itd....i vec sutradan..jos milion novih postova...??!!

Znaci - NIJE UOPSTE LAKO, cak je mnogo teze nego pre!!

Uostalom - PROBAJTE I SAMI ! Zalepite dva loopa, nadjite pevaljku, bacite na Youtube i ...........par stotina / hiljada gledanja kasnije....NISTA !!

@ Yoloko - "degradacija mainstream-a" ???? Pa mainstream je UVEK bio za "siroke mase"

Surfer rece: Nikad nije bilo lakše "Imati" hit jer su mogućnosti plasiranja enormne.
Nikad u povijesti nije bilo raznovrsnijeg materijala i izvođača u Top 40.
Prije si imao 10 zvijezda i oni su držali sve.
Isto tako si imao 10 kompanija i one su držale sve.

He he ..pa Top 40 je uvek bio sa 40 pesama..(he he) Posle deset najvecih, uvek ima i manjih zvezda...
A za kompanije - danas ima 3-4 kompanije !! Pokupovali jedni druge ili propali!
U Engleskoj ima samo 2 dance labela koja su pravi dance labels i koji nesto znace.
To su Ministry of Sound i All Around The World.
Ostali se svi "shlepuju" ili su toliko mali da je nebitno....
A sto se tice raznovrsnosti, trenutno je u UK, 90% od Top40 - Dance/Pop (ili ti Mainstream club)

Last edited by DaBear; 14-07-2011 at 08:27 AM.
DaBear is offline   Reply With Quote