Više imaš u jednom prostoru jednakih difuzora, više imaš anomalija, veoma slično je sa bilo kakvim previše ponavljajučim refleksivnim elementima u nekom prostoru, kao što sam ti rekao napravi si uslugu i pročitaj onu knjigu ili mi vjeruj na reč.
Koliko vidim (
http://www.rumski.com/forum/showpost...3&postcount=35 - je li urađen smoothing?), kod tebe ima još dosta manevrirnog prostora, imaš još frekventne devijacije od oko 20, 25dB.
Linearnija frekvencijska slika če ti omogučiti mnogo bolji "uvid" u zvučnu sliku nego koregiran RT60 + toga ako je soba u takvom stanju onda nemaš sve predpogoje da ustvariš ambijent za psihoakustično shvačanje zvuka, bilo kakav bio RT60 ili frekventna linearnost.
... tu negdje pored linearne zvučne slike je izuzetno značajno pozicioniranje zvučnica i slušaoca + kvaliteta monitoringa (zvučnici+amplifier) itd.
RT60 nije među prvim prioritetama, jeste značajan faktor a kod audiofilskih slušaonica (i kod različitih tipova akustičkih dizajnova kontrolne sobe, kao što sam napisao) i osobna preferencija.