Quote:
Originally Posted by psionic
Ok, ajd' ja da pokusam da budem "konkretan", jer sam se svojevremeno patio da nateram taj muceni server da radi kao DAW. Sta te zanima konkretno ?
Vec ti rekoh da server samo pruza veci izbor alatki za mrezni rad, zato je "server", ne ubrzava nista, niti prioritizuje mrezu u odnosu na ostatak sistema.
Najlakse ti je da kad si vec stavio taj server (u nadi da ces dobiti taj mrezni speed-up) osposobis isti za audio i das nam neku informaciju iz prve ruke. Za to osposobljavanje mogu da budem od koristi 
|
Odlično
Prva stvar je ?to meni niti ne treba osposobljavanje za audio jer na serveru će se pokretati samo VST efekti preko FX Teleporta a procesuirani signal će se vraćati u klijentski kompjuter koji je osposobljen za audio.
Naletio sam vi?e puta na tvrdnje da su windows serveri stabilniji i br?i kao operativni sustavi.
Ovdje govore o performansama. Vjerujem da si i ti ne?to načuo kad si se već bio upustio u to.
Evo npr. na
ovom linku ka?e:
"
2003 has a faster tcp/ip stack than xp, and has a drive cache boost under drive properties/hardware, that is not available in xp or 2k.
It may be the best kernel and hal for games, as far as M$ goes. I have had good reports on it all around, and am running the final ver as a game server. Keep in mind you will have to enable just about everything you want to use, servicewise. It comes with few to no sevices running, you have to select what kind of server(s) you want, and set it all up by hand."
Ka?e? da se ne mogu dobiti bolje mre?ne performanse ali mene zanima npr. na ?to se odnosi taj "faster tcp/ip stack?
Također sam primjetio spomenutu opciju "drive cache boost" koje nema u Win XP. Ne treba zaboraviti da se HDD na laptopu koji bi slu?io kao server vrti na samo 5400 okretaja.
Ali...vidim da ti nisi isprobavao ovakvu mre?nu kombinaciju!?
Ja ne očekujem od Gigabitne brzine 2Gbps, naravno. Međutim, činjenica je da su u stvarnosti maksimalne brzine daleko ispod nominalne. Maksimalne vrijednosti 1Gbps mre?e se vrte negdje oko 400Mbps. Ali niti to nije lako doseć osim ako ne posjeduje? određene kvalitetne mre?ne adaptere.
Ima tu jo? i dosta eksperimentiranja oko tcp/ip postavki te opcija drajvera adaptera.
Windows server ima podosta alata i servisa namjenjenima mre?nom prometu i tu vidim mogućnost optimiziranja mre?e.