Quote:
Originally Posted by psionic
Hah, cudni su ljudi. Coveku skup kabl 3e po metru da stavi na RODE mikrofon  Nasao sam neki koji smo koristili u mom pozoristu za izvlacenje komunikacija - sta znam, ovako na izgled dosta i lici na pomenuti, oklopljen je, radi mu mic... Da je platio za kabl mozda bi radio i bolje, ali neka ga, on je zadovoljan. Jos jednom hvala i pozz!
|
neznam..... neka mu bude kako hoće.... osobno, ja kad radim obične mikrofonske kablove koristim standardni Mogami (oko 2 eura metar) i za kvalitetnije kablove double-pair Mogami (skoro 5 eura metar).
ako si već koristio onaj 4-parični kabel za kompjutersku komunikaciju, mo?da bi bilo dobro da se to spoji na način da za grijanje spoji? dvije ?ice paralelno (pin 5) ionako ima? vi?ka ?ica. Naime, najveća struja koja teče je upravo za grijanje lampe (prema datasheetu struja grijanja iznosi 365 mA), pa bi se moglo vrlo lako dogoditi da taj napon padne na kabelu na neku ni?u vrijednost, pa da lampa neradi kako treba. Ostale struje su zanemarive ( par desetaka miliampera). Ovo oko shielda ?to je Bogi spomenuo, bitno je da taj shield bude od pletene ?ice, jer je shield masa, a svi naponi su referencani prema masi i kroz tu masu teče povratna struja za sve napone.
i naravno, spomenuo sam već ranije da neznam kako će to ići sa impedancijom samog kabla... tu je Bogi dobro uletio sa informacijom
pozz,
Ivica