Thread: Rode K2 kabl ?
View Single Post
Old 09-07-2011, 04:56 AM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Rode K2 kabl ?

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Naravno, jos jednom hvala, znam ja gde da pitam Nadam se da cu i ja jednom biti od koristi...
Kabl je u toku izgradnje, sutra treba da nabavim neki oklopljeni kabl, pa se bacam na posao. Nije bas lako naci dobar visezilni oklopljeni kabl, padalo mi je na pamet cak da uzmem neki bolji oklopljeni mrezni (UTP) kabl (nema tu nekih jakih struja, zar ne ?) ali mislim da sam nasao ono sto mi treba - samo jos da ga vidim sutra kakav je - i to je to.
pozz
"oklopljeni mrezni (UTP) kabl" se zove Shielded & Foil Shielded / Unshielded Twisted Pair (SF/UTP) i moze se pod skracenim nazivom pronaci u bolje opremljenim prodavnicama mrezne opreme, a ima oklop od (nadam se) bakarne pletenice ali i aluminijumske folije, nisam ga nikada lemio. Ne treba ga mesati sa FTP kablom koji ima oklop od (samo) folije (Foil Shielded Twisted Pair). Takodje postoji i S/FTP tip kabla koji ima bakarnu pletenicu oko svih parica zajedno, a svaka parica ima zaseban shielding, i on moze da odgovara...
Treba imati u vidu da je karakteristicna impedansa svih tih parica oko 100ohm.

Za konkretno ovaj kabl je najpametnije koristiti neki tanki mekani mikrofonski multicore (WanDamme ili slican) sa cetiri parice. I da... takvi nisu jeftini.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 09-07-2011 at 05:01 AM.
boggy is offline   Reply With Quote