View Single Post
Old 08-07-2011, 10:48 AM   #9
silzg
Member

silzg's Avatar

Default Re: FX Teleport + windows server

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Nemas potrebe da se zezas sa server edicijama. Sve sto treba jeste da umrezis dva racunara, a to moze bilo koji win. Server edition ima jos neke dodatne funkcije (npr promena adrese DHCP servera, dok je u - da ne kazem klasicnom winu 192.168.0.1, ili na sedmici 192.168.137.1 - fiksno, i tako dalje) Dakle isti djavo sto se servera tice, bitno je da oba kompa ostvare gigabitni transfer (ne znam koliko je to zaista bitno, nisam nikad probavao ovo, mozda bi radilo i sa 100Mbit sasvim uredno)

Server u VMvareu, to ne bih savetovao nikako, jer ces raditi sa virtuelnim uredjajima, a to je logicno sporije od stvarnog hardvera.
Zanima me kako iskoristiti naprednije mogućnosti windows servera za bolje mre?ne performanse. Zbog nekog vraga se zove "windows server"

To me zanima zato ?to ne znam kako će se mre?a pona?ati kada upogonim veći broj zahtjevnijih FX-a na serveru, a bojim se da će na Gigabitnoj mre?i značiti visoke latencije.
Naravno da ne očekujem velika čuda ali ako se mo?e ?to učiniti da se pobolj?a mre?ni protok barem za 20%, onda ću to iskoristiti.

Naravno da ne mislim koristiti virtualnu ma?inu na serveru. Virtuala je samo ideja u testne svrhe.

Ali...već sam instalirao windows server 2003 pa sad boli glava
Ima nekih stvari koje trebam sku?it a bilo bi veliko olak?anje da netko sa iskustvom pomogne
silzg is offline   Reply With Quote