Thread: Amek TAC Bullet
View Single Post
Old 06-07-2011, 08:04 PM   #9
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Amek TAC Bullet

U pravu si onda ako imas malo sprava van DAW, onda ima smisla kupiti neki manji mixer, recimo Studer 189 gde dobijas dobre preampe, odlican eq, kompresor na masterbusu i summing koji je ok, recimo 8 kanala svega odlicnog i summing, sa te strane ima rezona. Ili ako ne volis studer onda neki Neve sidecar mada su skupi i retko se nalaze. Zavisi koju muziku radis od toga mozda zavisi i izbor mixera, ja mislim da mozes naci pristojan mixer od 4.000 e do 8.000 a moguce i jeftinije ali ces onda morati sam da radis reccaping (ovde mislim na 24-32 kanala naravno) i po toj logici ce ti ispasti jeftinije pre ampi i eq i tu ima logike jer kanal ispadne na 200 e, a kupovati sve to posebno je puno skuplje ali zato mozes da kupis drugacije pre ampe i raznovrsnije sa drugacijim karakterom.
Po meni sta je pametnije? Recimo da imas pristojne monitore i recimo sredjenu akustiku-to ce ti doneti vise radosti od bilo koje sprave i naravno bolje rezultate, makar je to moje iskustvo a potrosio sam gomilu para u zadnje dve godine na outboard i mixer i hardverske reverbe. Mozda API 500 format nije losa ideja, ali na kraju ispadne prilicno puno.
Sto se tice summinga i dalje mislim da je to najmanje vazna karika u lancu, ili o tome mozda mozes da razmisljas na kraju. Nisam spomenuo mikrofone koji su isto tako znacajni, njih treba kupovati sve po dva komada naravno. Uopsteno pisem jer ne znam kog ti je formata studio i kakvi su zahtevi, moji su megalomanski!
Braca is offline   Reply With Quote