View Single Post
Old 04-07-2011, 10:25 AM   #13
Gillette
Member

Default Re: Pomoć oko izbora programa

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
na?alost, nema easy way outa, sve zahteva trud, posvećenost i vreme koje će? potro?iti dok u nekom od programa ne napravi? svoj workaround u kome se brzo i lako snalazi?. Ipak su to profesionalna oruđa, i za većinu njih je potreban kurs ili obuka da se brzo snađe?, ili dug i uporan put provaljivanja logike stvari. Reason nije isti tip programa kao Cubase,Nuendo ili Logic i Sonar, već je vi?e iz ekipe Ableton Live i Fruity loops, creative tool. Ovo ostalo su jo? komlpeksnije platforme za profesionalno snimanje, editing i arranging musice, i postprodukciju zvuka za sliku.
to sam i poku?ao da ka?em kada sam pominjao Mixcraft 5.
Upravo se na ovom programu vidi da je postojala potreba da se cela ta priča sa muziciranjem uz pomoć kompjutera - pojednostavi i učini intuitivnom.

Većina drugih programa tipa Cubase-a su priča sama za sebi i lako mo?e da te odvuče na sasvim drugu stranu od neke početne ideje.

Program kao da je pravljen za tehnofile a ne za muzičare.
Razumem da ima mnogo ljudi koji po ceo ?ivot proučavaju neke programe, srećni ?to su uspeli da "generi?u" nekakve zvuke..ali, gde je tu muzika?

Kao da je savladavanje nekog programa postalo svrha sama za sebe.
To je po mom mi?ljenju bez veze.

E sad, videćemo da li će i ostali da krenu putem Mixcrafta koji je kao ?to rekoh, dosta intuitivniji (i ne zahteva nikakve kurseve)

Ograđujem se naravno, kao pre svega muzičar (kome je do ne davno izazov bio samo da snimi gitaru u PC) i znam da ima tehnofila i audiofila koje muzika ne zanima toliko koliko sam zvuk
Gillette is offline   Reply With Quote