Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Uzgred budi receno, mislim da poprilicno ima malo veze sa kompresorom. Odnosno da i druge komprsore mozes da koristis u toj konstalaciji i dobijes taj sound...
McCartney nije imao W.Api 2500 pa je imao taj zvuk, najvecim delom zbog nemacke H?fner 500/1 bass gitare koju je koristio tokom najveceg dela karijere i, kako kaze cika Arthur, verovatno takve tehnike sviranja, pozicije okidanja i td...
Kada sam (  ..u je#em ti, al sam mator) jos '99. snimao ?vabu ,imao je isti takav bas i sound...
|
Makartni je
taj zvuk imao u drugoj polovini karijere Bitlsa, a tada je uglavnom koristio Rickenbacker bas. I ja sam mislio da se takav zvuk ne mo?e dobiti bez Rickebackera, ali ovo sa kompresorom sam slučajno otkrio (snimak je sa Ibaneza EDB 500). Probao sam razne softverske kompresore, ali ovaj preset na Waves Api 2500 jedini radi ono ?to treba. Napravi ne?to kao predelay, malu pauzu posle okidanja, pa jo? zaokrugli sustain. Verovatno bi moglo i sa drugima isto da se dobije ako bi se postavile iste vrednosti treshold, attack, release... Probaćemo.
BTW, neverovatno ali istinito, na Youtube-u postoje stemovi sa albuma Abbey Road - između ostalog i ta bas deonica iz I Want You (She's So Heavy).