Quote:
Originally Posted by quake2
Koje bi bilo objasnjenje (da ne kazem naucno  )za tezu da guma radi bolje od siljaka?Meni su usi uvek,ali uvek govorile sasvim suprotno.Takodje su rekli isto svi koje sam nagovorio da skinu gumu i probaju siljke.
|
Usi tebi govore sasvim tacnu informaciju, ali samo da je sa siljcima
drugacije. Siljak je cvrsta veza, most u akustici (vibracijama), koji se uvek zamenjuje ili izostankom veze, ili elasticnom vezom (ako ne mogu stvari da levitiraju, kao u slucaju zvucnika). Cvrsta veza zvucnika i poda uvlaci i zidove u igru, zato sto su mala pomeranja dovoljna da bi zidovi svirali, s obzirom na njihovu povrsinu... itd.
Inace, pored toga sto se cuje njihov uticaj (drugacije zvuce) siljak je i izuzetan estetski, elegantan dodatak sveukupnom vizuelnom utisku, koga je, mislim, nisam siguran, izmislio jos Bang&Olufsen.
Prakticno objasnjenje koje sam pokusao jos pre pet godina da dam, mozes procitati na prvoj stranici ovog threada, btw.
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13823 (cak sam se moze biti i ponavljao sada...

)
Neko moze reci da je u pitanju razlika izmedju audiofilskog pristupa, i pro audio... i slazem se sa tim.... prvi je entuzijasticki pristup, drugi je praktican... gde vizuelno ne bi trebalo da igra toliku ulogu.
pozdrav
bogi