Quote:
Originally Posted by boggy
Pa... mislim da ti je moje misljenje poznato od ranije. Za Helmhotze sam ti pomogao zato sto si tako trazio, ja ti to nisam preporucio.
|
Da, to dobro znam

. Ja sam išao sa namjerom da nešto dobijem iz toga ... kako nisam dobio popravak u frekvencijskom odazivu sobe, barem sam dobio ZNANJE i ISKUSTVO !!!! A to je neprocjenjivo

...
Quote:
Ali ako si zaboravio... panel apsorberi mogu srediti tvoj low end, ako barem onu kamenu vunu iz helmholtza svu iskoristis i potrpas kojekude po sobi, recimo tamo gde su ti bili helmholtzi.... samo jedan primer.
|
O panel absorberima sam i pričao u prethodnom postu, no ti sad zboriš da misliš kako bi
samo dodatna absorpija možda riješila moj problem?!
Quote:
100Hz cini mi se, ti pravi par zidova koji su ostali bez ozbiljnog panel tretmana... pogledaj koji su to.
|
Baš sam o tome i mislio, to bi bili lijevi i desni zid, pa sam stoga i pitao da li bi se mogli panel absorberi postaviti iza postojećih visećih absorbera, ali bi u tom slučaju izgubio udaljenost od zida vs. okvačeni absorber ... tu je još i zid iza difuzora koji bi se dao iskoristiti .. Vidi se u
linku
Quote:
20-25cm debljine bi trebalo da bude dovoljno... 10cm paneli nece puno pomoci... provereno.
|
Viseći absorberi su 15 cm debljine, udaljeni od zida cca. 10 cm, a cloudovi su 10 cm ...Ne znam baš da bi još oduzimao prostora sa 10 cm, a da pri tome budu udaljeni od zida postojećih 10 cm ... Nisam pametan

...
Quote:
Mozda nije los trenutak da ponovo sve stavis na papir, izvrsis neku reorganizaciju i pogledas da li mozes neke stvari modifikovati...
|
Taj dio bi mogao da vidim kaj bi se još dalo skombinirati ...
Quote:
p.s. takodje mi padaju na pamet tuneovani rezonantni membranski paneli.... te ako zelis u to da se upustis...
|
Kaj to nije isto = panel absorberi? Ili su to oni perforirani paneli?
Quote:
Originally Posted by NLP
A HH na kraju nisu bili dovoljno efikasni?!
|
Pa to smo već konstatirali čim sam ih izradio i bacio mjerenja

...
Quote:
Originally Posted by NLP
Ne znam sad tačno koliko ti je ostalo praznih zidova i ako če ti to pomoči kod kritičnog frekvencijskog pojasa ali membranski bi svakako pomogli 
|
Pa to i pitam, s obzirom da sam shvatio da membranski absorberi djeluju (isto kao i HH) najbolje ako ih se pozicionira tamo gdje je zadana frekvencija najjača, a da na drugim mjestima oni nemaju funkciju ?!
Quote:
Originally Posted by NLP
Možeš li da daš neku zadnju verziju u SketchUp-u kako sve do sad izgleda?
|
Sama slika se nije promjenila, ali ću probati da postam slike zidova koji su "slobodni" ..