View Single Post
Old 30-06-2011, 03:22 PM   #616
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Pitanjce!

Koliko bi realno mogao očekivati da si riješim problem u donjem spektru sa panel absorberima, s obzirom da ih mogu jedino staviti na zadnji zid (iza difuzora) i na zidove sa strane (recimo iza visećih absorbera)?

Pitam iz razloga da i to ne bude promašaj kao Helmholtzi, s obzirom da i njih (panel absorbere) treba postaviti tamo gdje oni najbolje djeluju na zadanu frekvenciju, a pozicioniranjem istih sam u prostoru vrlo ograničen ...
Pa... mislim da ti je moje misljenje poznato od ranije. Za Helmhotze sam ti pomogao zato sto si tako trazio, ja ti to nisam preporucio.

Ali ako si zaboravio... panel apsorberi mogu srediti tvoj low end, ako barem onu kamenu vunu iz helmholtza svu iskoristis i potrpas kojekude po sobi, recimo tamo gde su ti bili helmholtzi.... samo jedan primer.

100Hz cini mi se, ti pravi par zidova koji su ostali bez ozbiljnog panel tretmana... pogledaj koji su to.

20-25cm debljine bi trebalo da bude dovoljno... 10cm paneli nece puno pomoci... provereno. Mozda nije los trenutak da ponovo sve stavis na papir, izvrsis neku reorganizaciju i pogledas da li mozes neke stvari modifikovati...

pozdrav

bogi

p.s. takodje mi padaju na pamet tuneovani rezonantni membranski paneli.... te ako zelis u to da se upustis...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 30-06-2011 at 03:36 PM.
boggy is offline   Reply With Quote