View Single Post
Old 26-06-2011, 10:02 PM   #30
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: monitori-situacija

Quote:
Originally Posted by Gillette View Post
iskreno, ja ne znam čemu služi predpojačalo..

mislim ok, kupim to, + 1 mikrofona i kablove i? To će sa ovim mojim kontolerom da radi?
Šta se u šta ubada..
Au bre...

Srecom, dokolicim kuci pa mogu da spamujem forum odgovarajuci na ova pitanja

Ovako:
Ako kupis predpojacalo, dobices mogucnost da na tvoju klavijaturu vezes mikrofon i to vrste - kondenzatorski - marke - po izboru Ako pak zelis da vezes dinamicki - za to ti ne treba predpojacalo, jer vec imas predpojacalo za dinamicki mik na samoj klavijaturi (grubo receno)
Posto hoces kondenz mikrofon da vezujes, dakle treba ti taj preamp (predpojacivac). AudioBuddy ima na sebi 2 takva predpojacivaca, pa mozes lepo 2 mikrofona da vezes - jedan na levi AUX IN, drugi na desni AUX IN.

Evo ovako se to vezuje:

Na XLRove povezes tvoje mikrofone (MIC IN), normalnim XLR to XLR kablom, a iz ovih OUTPUTSa povezes na AUX IN-ove na klavijaturi kablovima 6.35mm JACK to RCA:

E kad si sve to lepo povezao, stisnes ono PHANTOM dugme i kondenzatorci ce proraditi.
Kada si i to obavio, otvoris svoj omiljeni program za snimanje, stisnes REC i to je to ! Nista prostije.

Sto se softvera tice. Ja mislim da je Audacity ustvari komplikacija nad Steinbergom, ali ajde, ako si navikao to je vec tvoja stvar... (cekaj, zar on uopste ima real-time efekte ?)

Last edited by psionic; 26-06-2011 at 10:05 PM.
psionic is offline   Reply With Quote