e, pa evo ovako stvari stoje:
sa ovom klavijaturom sam se, malo po malo, navikao.
Koristim razne neke softvere (Mixcraft5, Audacity, Kontakt 4, ranije i Cubase 5) i sve to manje vi?e fino radi.
Gitaru ubodem u ulaz za Instrument i rezultati su takođe (za moje potrebe) sasvim ok.
Ostaje da nabavim monitore (nekako mi je izbor, zbog veličine prostorije a i glasnoće, pao na
Adam A3X ili A5x. Čekam da se Artist preseli, pa da čujem kako zvuče.
Ne znam mnogo o monitorima..kapiram da iskusniji uvek nađu neke mane (čitao sam neke postove na tu temu) ali, moje su ambicije mnogo manje.
Volim ribonce i nadam se da će biti dobri za akustičnu gitaru, klavirić i tako to..U sobi gde gradim svoj skromni DAW, neću odvrtati mnogo glasno pa verujem da neću ni da osetim neke veliek devijacije u zvuku.
Na sve to bih da imam i jedan (ili par) mikrofona (jedan za glas i drugi za gitaru). Sve je vi?e hobi i sve jo? uvek učim, tako da računam - ako sve pove?em da uop?te radi - biću super zadovoljan.
Samo eto, ne bih voleo da kupim ne?to ?to neće moći da radi, jer se ne razumem u te ulaze, izlaze i uop?te u deo koji se tiče elktrike (ja sam pre svega muzikant

)
Vidim da ima i nekih USB - mikrofona, pa sad..mo?da ni to ne treba izbegavati? (mada, na youtubu sam video da mi se ipak navi?e dopada zvuk tamo gde je snimano sa kondenzatorskim mikrofonima (mislim da su neki Rode NT5)