View Single Post
Old 26-06-2011, 07:07 PM   #5
Gillette
Member

Default Re: monitori-situacija

e, pa evo ovako stvari stoje:

sa ovom klavijaturom sam se, malo po malo, navikao.
Koristim razne neke softvere (Mixcraft5, Audacity, Kontakt 4, ranije i Cubase 5) i sve to manje vi?e fino radi.

Gitaru ubodem u ulaz za Instrument i rezultati su takođe (za moje potrebe) sasvim ok.

Ostaje da nabavim monitore (nekako mi je izbor, zbog veličine prostorije a i glasnoće, pao na Adam A3X ili A5x. Čekam da se Artist preseli, pa da čujem kako zvuče.

Ne znam mnogo o monitorima..kapiram da iskusniji uvek nađu neke mane (čitao sam neke postove na tu temu) ali, moje su ambicije mnogo manje.
Volim ribonce i nadam se da će biti dobri za akustičnu gitaru, klavirić i tako to..U sobi gde gradim svoj skromni DAW, neću odvrtati mnogo glasno pa verujem da neću ni da osetim neke veliek devijacije u zvuku.

Na sve to bih da imam i jedan (ili par) mikrofona (jedan za glas i drugi za gitaru). Sve je vi?e hobi i sve jo? uvek učim, tako da računam - ako sve pove?em da uop?te radi - biću super zadovoljan.

Samo eto, ne bih voleo da kupim ne?to ?to neće moći da radi, jer se ne razumem u te ulaze, izlaze i uop?te u deo koji se tiče elktrike (ja sam pre svega muzikant )

Vidim da ima i nekih USB - mikrofona, pa sad..mo?da ni to ne treba izbegavati? (mada, na youtubu sam video da mi se ipak navi?e dopada zvuk tamo gde je snimano sa kondenzatorskim mikrofonima (mislim da su neki Rode NT5)
Gillette is offline   Reply With Quote