View Single Post
Old 21-06-2011, 06:03 PM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: kako se borite protiv virusa, posebno usbeova

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
i ono najvaznije, ja tek sad bi se plasio instalirati NOD32. ja mislim kad je vec neki antivirusni program u kompu da onda virusi leti i rat je u kompu.. najbitnije je da je sistem hladan, ne mislim samo na sistem od Win 7, nego sve od pretrazivaca, do foldera, do Daw programa i sve sto je u njemu. nigde ne primecujem pad sto na XP sam uvek bar na pretrazivacima redovno. i podignem taskbar uvek moram nest odcekirati tj OUT da bi procesor otkuco malo sa ctrl alt del
Vidi, instalirao sam NOD32 u jedan DAW koji je bio totalno za*eban sa virusima - XP je bio u pitanju. Sve je radilo OK, ali USB je redovno bio natovaren - nisam mogao da razaznam sta je fajl, a sta virus. Dakle sam sistem je bio ok, nije kocilo nista, a onda, kad sam stavio NOD, desilo se bas ono sto ti pricas - krenuo je da "cisti" razne .dll ove, viruse i svasta nesto, nastao je haos. Vlasnik tog DAWa se vec bio oprostio od projekata
Kada se akcija zavrsila - sve je radilo OK, ali ni dan danas nisam siguran da NOD nije usput potkacio i neki VST dll - trudio sam se da ispratim sta cisti, ali toga je bilo - gomila.
Tako da ako nisi spreman na neki eventualni reinstall, ili sta ja znam, ako nemas nekog dovoljno velikog iskustva sa takvim stvarima - bolje nista ne diraj, ali budi svestan da ipak ima nekih viruscica - cisto zbog nekog eventualnog klijenta koji bi mogao da zarazi i svoj komp, pa da se posle iznervira (ako ga vec nije zarazio sa neke druge strane)...

Na kraju - mozda samo ubacis taj USB autorun remover - mala alatkica, koja samo cisti USB i na njemu napravi "zastitni" autorun, koji ne mogu virusi da prepisu... Nije losa alatkica, a nece ti smoriti kompjuter...

Last edited by psionic; 21-06-2011 at 06:05 PM.
psionic is offline   Reply With Quote